Poliitik Vilja Savisaar-Toomasti (52) elulooraamat on veel alles valmimisjärgus, kuid juba tekitab see elavat huvi Edgar Savisaares (64). Mis täpselt kaante vahele saab, sellest proovis Tallinna linnapea aimu saada oma advokaadi vahendusel. 

«Saan kinnitada vaid seda, et Edgari esindaja Üllar Talviste (vandeadvokaat – toim.) on mulle tõesti mõned korrad helistanud,» tunnistab Vilja Savisaar-Toomast. «Ta on murelik, õigemini härra Talviste klient on murelik, ning uurib, kas raamatut oleks võimalik lugeda.» Vilja ei saa siiski avaldada, millist peatükki või -tükke täpsemalt soovis tema eksabikaasa valmivast raamatust lugeda, sest tegemist on juriidilise momendiga...

Ehkki õhus on ärevust, rõhutab Vilja Savisaar-Toomast, et valmiv teos pole siiski Edgarist, vaid temast endast. «Kahtlemata on temast seal juttu, kuna üks periood minu elust on ka temaga seotud olnud. Kahekümne viies aastas on olnud ilusaid ja kirgastavaid momente ja on ka kurvemaid. Eks kõikidest nendest asjadest tuleb ka juttu.»

Tiit Pruuli ja Kalle Muuli ühistööna valmiv raamat «Vilja teine elu» jõuab lettidele märtsis. «Ma räägin tõde. Ka mul võib tõde olla – ei ole vaid üks tõde maailmas!» ütleb Vilja ja lubab teoses lõpuni aus olla.

Mis siis tippadvokaat Üllar Talviste klienti Edgar Savisaart konkreetsemalt pitsitab ja mis info raamatust uudishimu tekitab, ei õnnestunud välja selgitada – kiires tempos kulgev vandeadvokaat ei leidnud mahti seda enne trükkiminekut täpsustada. Tabamatuks jäi ka Edgar Savisaar.

Jaga
Kommentaarid