Presidendi vastuvõtule minnes on kindlasti kõige olulisem võtta kaasa hea tuju, kuid tuleb ka arvestada sellega, et seal on hulgaliselt fotograafe ja pildile jäämine on peaaegu vältimatu. Mida teha ja kuidas käituda, et jääksid pildile võimalikult hästi?

Fotograaf Ardo Kaljuvee jagab näpunäiteid, mida teha ja kuidas poseerida, et tehtud pildid tuleksid võimalikult ilusad. Neid nippe saad kasutada ka ükskõik, millisel teisel üritusel, kus tead, et pilte tehakse.

1. Fotograafid teevad pildid niikuinii
Kas te peatute fotoseina juures või mitte, fotograafid püüavad teid pildile nii või teisiti. Selleks, et mitte jääda piltidel poolkiirustavatena ja võibolla ka veel kinniste silmadega, on soovituslik leida fotograafidele see 10 sekundit ja poseerida fotoseina ees. (Ärge muretsege, aeg selleks on teile kenasti eraldatud).

2. Lepi pildi tegemine kaaslasega kokku

Pildi jäädvustamine fotoseina ees oleks paaridel mõistlik enne kokku leppida. Pole harvad juhused, kus fotoseina ees rullub lahti varasem peretüli, kus üks osapooltest tahab kangesti poseerida ja teine mängib solvunut, et peab seal seisma. See ei ole koht koduste draamade lahendamiseks. Need sekundid võiks ikka rõõmsatena veeta.

3. Ära suhtle kaaslasega
Kõik 10 sekundit, mis olete fotoseina juures, ei ole mõistlik suhelda kaaslasega või fotograafidega ("Kas ma jään hästi?", "No kas saite juba hea pildi?"). Vastus on – ei! Nii jääte te kõikidel piltidel lihtsalt lahtise suuga!

4. Säti end järjekorras oodates
Pildistamisjärjekorras oodates oleks mõistlik oma seongud-lipsud-pluusikraed üle vaadata. Tulles seda tegema fotoseina ette, riskite lihtsalt võimalusega, et mõne portaali fotograaf teeb teist mittesoovitud  kaadrid.

5. Ära keeruta peaga
Fotograafe on palju ja kõigi kaamerate pildistamishetke te nagunii ei taba - st ei ole ka väga mõtet peaga keerutada. Piisab paarist pilgust. Jääb ju sootuks kummaline, kui oma kaaslasega olete pead erisuundadesse pööranud.

6. Naerata!
Mis saab veel südantsoojendavam olla, kui naeratus kenasti käest hoidvalt paarilt? See polnudki küsimus. Lihtsalt vihje.

Fotograafid, enamjaolt, on siiski heasoovlikud ja koostööd tehes on ka loota parimat tulemust. Täname teid selle hea koostöö eest!

Ilusat vabariigiaastapäeva kõigile! - ka neile, kes sellel päeval tööd teevad.

Jaga
Kommentaarid