Veel üks talisupluse tervistavat teed läinud inime! Tartus Hiinalinnas elav lembelaulik Jüri Homenja (55) tegi teoks oma ammuse unistuse talisuplusest, milleks innustas teda muu hulgas endise korvpalliässa Tiit Soku ema.

Jüri käis Anne kanalis hommikuti suplevate taliujujate juures maad kuulamas juba enne jõule, veidi pärast seda, kui spetsiaalselt taliujujatele valminud sillake koos redeliga valminud oli. Jõulud ja aastavahetus oli täis kontserte ja ettevõtmine lükkus muudkui edasi, kuid selle kolmapäeva hommikul sulpsas Jüri Anne kanalis taliujujate sillaredelilt lühikeseks ajaks vette! Vesi võis olla kanalis +2 kuni +2,2 kraadi.

«8. märtsil, kui väljas paistis päike, leidsin, et nüüd on see aeg kindlasti käes,» ütleb Jüri. «Ma olin sellest ammuilma unistanud. Mul on igal talvel olnud köha, kuid eelmisel mitte. Sel talvel oli jälle ja ma mõtlesin, et ma pean midagi ette võtma, ennast karastama. Ma kindlasti jätkan sellega.»

Üheks tõukeks osutus ka Tiit Soku ema, kelle 80. sünnipäeval Jüri esines ja kui ta tegi prouale ühise tantsutuuri käigus komplimendi tema nooruslikkuse kohta, selgus ka põhjus – vanadaam on olnud kirglik talisupleja!

Homenja graafik on esinemisi täis ja nii tihedalt, et teeb ka suurtele tähtedele silmad ette. Näiteks 7. märtsi ööl vastu 8ndat esines ta ühes Põlva ööklubis, kust pidi sõitma otse Tallinna, et esineda Ericssoni tehase valvelauas kell 6.30 tööle saabuvatele naistele!

Jaga
Kommentaarid