Täna, 27. märtsil kella 9 paiku helistas meesterahvas Tallinnas asuvasse kirjastusse ja ähvardas sealseid töötajaid vägivallaga. Politsei tegi kiirelt kindlaks võimaliku helistaja isiku ja asukoha ning kella 11 ajal peeti 45-aastane mees Järvakandis kahtlustatavana kinni.

Täna hommikul anti hädaabinumbril teada, et ühe Tallinna kirjastuse mitu töötajat on hommikul saanud ähvardavaid telefonikõnesid. Politsei tegi kindlaks, et kõned tehti Raplamaalt Järvakandist ning kohalik politseipatrull pidas 45-aastase mehe kinni. Varemgi ähvarduste tõttu politsei tähelepanu all olnud mees viidi Rapla politseijaoskonda.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelsoni sõnul ei olnud selle juhtumi puhul küll vahetut ohtu kirjastuse töötajatele, kuid politsei jaoks on siiski tegemist kiiret sekkumist vajava sündmusega. „Kirjastuse inimesed tegid häirekeskust teavitades ainuõige otsuse ning politsei sai juhtumi infot kiiresti kontrollida ja helistaja kindlaks teha," ütles Sempelson.

Pärnu maakohtu Rapla kohtumaja poolt on meest 2011. aastal analoogse teo toimepanemise eest karistatud.

Juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku §120 alusel, mis käsitleb ähvardamist. Kohtus süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Eeluurimist juhib Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Kroonika peatoimetaja Krista Lensin räägib täna õhtustes TV3 uudistes juhtunust lähemalt.