29. mail tähistasid Eesti konjakisõbrad pidulikult Renault Carte Noire Extra Old Limited Edition konjaki tutvustamist Viinistu Kunstimuuseumis koos Oksana Tanditi moeshowga.

Sel aastal peab legendaarne Renault konjak oma 180 aastapäeva, mille puhul jõudis globaalsele turule eksklusiivne Limited Edition konjak. Eestis on seda toodet ainult 100 pudelit.

Jean Antonin Renault, 25-aastane Charentais ärimees, lõi Renault konjaki Cognac'i linnas 1835. aastal. Tal oli tollal hea maine suurepärase kvaliteedi pakkuja ja innovatsioonikandjana. Renault konjakimaja lipulaev on ikooniline Carte Noire segu, mis loodi 1876. aastal ning on vanim siiani kasutusel olev retsept.

Tähistamaks Renault konjakimaja 180. aastapäeva, on piiratud kogus Carte Noire Extra Old konjakit laagerdatud ekstra 180 päeva üle 40 aasta vanustes käsitsi valmistatud Limousine tammevaatides. Selline unikaalne laagerdumisprotsess ja parimate cru'de kasutamine on andnud sellele eksklusiivsele konjakile eriti ümara ja pehme maitse ning pika järelmaitse. Lisaks annab see konajkile uusi maitsenüansse nagu lagrits, metspähkel, marmelaad ja õunakook.