«Mina ise jõuan siia paaril korral aastas, kuid sõpradele on uksed alati avatud!» ütleb ärinaine Tiiu Järviste oma Haapsalu suvekodu väravas.

Päeval, mil autonina pealinnast Haapsalu poole sätime, on Eestimaa tujukas ilm leebe, soe ja päikeseline. GPSi abil leiame koha, kus Tiiu Järviste meid ootab, hõlpsalt üles. Vaikses piirkonnas asuv armas kollane maja ei jääks ka moodsa tehnikata märkamatuks – miniatuurne suvekodu on lihtsalt niivõrd omanäoline! Maja vaadates tekib tunne, et laiema haardega mees suudaks selle vabalt sülle võtta ja teise kohta nihutada. «On tõesti nunnu. Mulle endale meeldib ka,» on erkpunases kleidis ringi toimetav Tiiu päri.

Tiiu auto vurab maakodu väravast sisse vaid paaril korral aastas, kuid tema sõbrad käivad seal sageli. «Uksed on mu kallitele sõpradele avatud. Mulle on naljaga pooleks öeldud, et peaksin juba jõulude ajal graafiku tegema, et kes millisel nädalavahetusel siin puhkamas käib.»
Renditasu ta puhkajatelt ei küsi. Tema hing on rahul, kui mõni armas sõber õdusast olemisest rõõmu tunneb. «Kord öeldi, et pangu ma hoiupõrsas lauale – oleks vähemalt koht, kuhu tänutäheks raha sisse poetada, elektri kasutamise eest. Aga ma ei hakka eluski oma kallitelt elektriraha küsima! Ja siis jäetaksegi mulle siia tänutäheks küpsiseid, šokolaadi, mett,» osutab Tiiu riiulil seisvatele kingitustele.

Pikemat lugu Tiiu Järvistega saad lugeda suvisest Kroonika kodu-erist!

Jaga
Kommentaarid