Johnny Depp otsis «Musta missa» psühhopaadist mõrvaris inimlikkust, ja see võib talle vabalt Oscari tuua. 

Johnny Deppil (52) pole mõnda aega üheski tõeliselt edukas filmis osalenud. Tema töötasu on seetõttu kannatanud ja näib, et kuningas on oma troonilt kukkunud. Kuid ärgem rutakem sündmustest ette! «Must missa» muudab seda kõike. Depp kehastab selles James «Whitey» Bulgerit, kes tänu FBIga sõlmitud salaleppele valitses aastaid Bostoni allmaailma.

Kriitikud on seda juba nimetanud Deppi parimaks tööks. Et Bulgeri olemust paremini mõista, püüdis Depp praegu 84aastast kurjategijat vanglasse vaatama minna, kuid Bulger keeldus kohtumisest. «Lootsin, et saan õppida tema maneere ja häält järele tegema, aga ta teatas, et keeldub kohtumisest, kuna talle ei meeldinud raamat ja see, et Boston Globe'i reporterid on tema kallal kakskümmend aastat näägutamas käinud.» 

Nöörilkõnd hea ja kurja vahel 

Sellegipoolest sai Depp selle ohtliku mehe olemusest mingi ülevaate. «Ta on väga keeruline isiksus,» räägib ta. «Ma arvan, et temas on olemas tundlikum pool ja ta võib olla väga hoolitsev ja hooliv perekonnainimene, kes jumaldas oma venda ja oli oma kogukonnale väga lojaalne. Tema tegemistes oli midagi väga poeetilist, ta oli uhke iiri immigrant, ta oli lojaalne oma kogukonnale, ta hoolitses oma ema eest ja tema vend oli talle kõige lähedasem inimene. Kuid tema äri oli vägivald. Ta tassis vanaprouade toidukotte nende koduukse ette ja kümne minuti pärast purustas kellegi pealuu. Ma kõndisin teda portreteerides nagu nööril, näidates nii tema tumedat poolt kui ka hoolivat ja õrna palet.»

Deppil on aga juba kotis ka üks veelgi põnevam projekt – film «Yoga Hosers», kus ta mängib koos oma 16aastase tütre Lily-Rose Deppiga. Lily Rose on Deppi ja tema endise elukaaslase, prantsuse näitlejatari ja lauljatari Vanessa Paradis'i tütar. Paar läks lahku 2012. aastal, aasta pärast Deppi ja näitlejatar Amber Heardi tutvumist filmi «Rummi päevikud» võtetel, Depp ja Heard abiellusid 2013. aastal.

«Me saame Vanessaga fantastiliselt hästi läbi,» räägib Depp. «Meie vahel ei ole mingit kohtlast piinlikkust ega vaenulikkust. Elu juhtub, ja meil oli neliteist võrratut aastat. Me kasvatasime üles paar last, kelle üle me oleme tohutult uhked.» 

Tütre tähelend 

Lily-Rose lööb juba laineid moemaailmas. «Seda, mis tema elus praegu toimub, ei osanud ma oodata,» räägib Depp. «Kuid asjad juhtuvad siis, kui nad juhtuvad. Tema saamine näitlejatariks pole kunagi olnud minu lootus ja unistus, kuid talle meeldib see. Olen tema üle väga uhke, sest ta saab endaga hakkama ja ta on nii arukas laps. Ta räägib mulle kõigest ja kui ta vajab minu nõu, siis ma olen tema jaoks olemas. Aga jah, see kõik on juhtunud üsna kiiresti ja kui ma näen teda täismeigiga, on see väga häiriv.»

Kui Depp ei tööta, seilab ta abikaasa Amberiga Kariibi merel – tal on seal oma saar – või naudib rahu ja vaikust Nashville'is, kus tal on maja. Tema ja eksabikaasa Vanessa Lõuna-Prantsusmaal asunud viinamarjaistandus pandi müüki, kuid Depp võttis selle peagi müügist maha. «Ma isegi ei tea, miks see müüki pandi,» räägib ta. «See ei olnud minu plaan, nii et ma võtsin müügikuulutused maha. See koht on minu jaoks väga hea olnud, mu lapsed kasvasid seal üles. Ma ei taha seda kunagi käest anda, sest kui mu lapsed ükskord lapsed saavad, võiksid nemadki seal ringi joosta.» 

Lihtsus ja muusika 

Enne näitlejaks saamist oli Depp kitarrist ja viimasel ajal on ta taas muusika jaoks aega leidnud – ta on moodustanud ansambli The Hollywood Vampires, kuhu kuuluvad ka Alice Cooper ja Aerosmithi Joe Perry. «Muusika kuulub endiselt mu ellu,» ütleb ta. «Kuid mulle ei meeldi, et inimesed tulevad mind vaatama, sest nad on mind filmides näinud. Ma tahan, et inimesed, kes mind kuulavad, oleksid huvitatud vaid muusikast.»

Eraaelus väldib Depp tähelepanu nii palju kui saab. «Lihtsus on see, mida ma vajan,» ütleb ta. «Mul on seda olnud aastaid raske saavutada. Mulle meeldib lihtsalt oma tüdrukuga aega veeta, ajalehte lugeda, lõõgastuda ja lugeda mõnd oma lemmikkirjanikku, nagu Lawrence Krauss või Christopher Hitchens. See on kõik – lihtsus, kus pole mingeid Hollywoodi mänge.»