Muusika- ja filmimees Andres Kõpper on oma nime alla kirjutanud mängufilmile "Vasaku jala reede" ja seriaalile "Restart", ning ta on Eesti Laulul finaali rebinud bändi Tenfold Rabbit liige. Andrese värskeim projekt NOËP on samuti edukas – hiljuti sõlmis ta lepingu Rootsi Sony Musicuga. 

Kuidas sündis su sooloprojekt NOËP? 

NOËP kasvas välja Tenfold Rabbitist. Muusika, mida ma lõin, hakkas Tenfoldi kuvandist kõrvale kalduma ja nii sündiski NOËP. Tahaks kangesti nalja teha, et "sündis keisrilõikega", aga see oleks ilmselgelt vale, sest see oli väga loomulik asjade jätk. Ametlikuks sünnipäevaks loen ma 22. märtsi 2015. aastal, mil on ühtlasi ka mu sünnipäev. Olin just saanud valmis oma esimese singli "Move" ja pidasin sel puhul üle mitme aasta sünnipäeva. Kohvikusse Kohalik tulnud külalised olid esimesed, kes selle loo muusikavideot nägid. See oli kõigile positiivne üllatus, sest keegi ei teadnud, et ma millegi sellisega tegelen. Vaid mõned head sõbrad, video operaator ja mu vend olid asjasse pühendatud.

NOËPi vastu on Rootsis huvi tundnud lisaks Sonyle ka Universal. Spotifys on mind samuti hästi vastu võetud. Edukam olen olnud Poolas, Rootsis, Norras, Türgis, Šveitsis, Austrias ja Saksamaal. 

Loe pikemat intervjuud Andres Kõpperiga värskest Kroonikast.

Jaga
Kommentaarid