Olga Sõtnik, kes enda mäletamist mööda kohtus Edgar Savisaarega esmakordselt abituriendina, kui linnavalitsus koos volikoguga korraldas raekojas parimatele õpilastele vastuvõtu, ütles eelmisel aastal, et ta teeb endale sünnipäevakingituse ja lahkub erakonnast! See juhtuski 2. detsembril, kui Olgal on sünnipäev.

"Keskerakonda astudes oli minu suhtumine Edgar Savisaaresse hoopis teine kui praegu. Ning ka Edgar Savisaar oli teine inimene. Minu jaoks oli tegemist väga karismaatilise poliitikuga, kellel on tõesti väga palju teeneid. Aga ma kindlasti ei valinud erakonda esimehe järgi, mulle meeldis see, et Keskerakond seisab nt tasuta hariduse eest, see, kuidas Keskerakond käitus venekeelse vähemusega jne. Ma arvan, et erakonna eesotsas oleks võinud olla sel ajal ükskõik kes – see ei olnud argment.
Samas iga inimene peab teatud ajal lahkuma kohalt, kus ta on olnud liiga kaua, et ja minu meelest on Edgar Savisaare jaoks see aeg juba saabunud. Ta võiks memuaare kirjutada, mitte enam poliitikaga tegeleda.
See, kuidas erakonnas käitutakse ja kuidas seda juhitakse, hakkas mulle väga vastumeelt käima. Sealhulgas see, kuidas käitutakse siseopositsiooniga – olgu siis selle esindajaks Jüri Ratas või Kadri Simson. Enda kogemusest võin ma öelda, et kui ma muutusin juba tülikaks, siis erakond unustas mu lihtsalt ära, nagu mind polekski olemas olnud."

Pikema loo leiad Kroonika paberväljaandest!