Helilooja Rein Rannapi (62) poja, laulja ja laulukirjutaja Ikevald Rannapi (28) lugu "Genius" võitis märtsi alguses BBC Radio Lancashire John Gillmore saates esikoha. Auhinnaks on võimalus salvestada neli lugu stuudios ja 250 naelsterlingit, kuid nendest priisidest veel olulisem on see, et võidulugu kantakse ette koos kümne kooriga kahe tuhande inimese ees  17. juunil Blackburni kontserdipaigas King George Hallis! Lugu vallutas ka BBC raadioeetri kuulajate südamed, kuid Rein Rannap pole poja edust justkui kuulnudki... 

"Ausalt öeldes ei saa teile kohe vastata…" jääb Rein mõttesse, "ma pigem ei ütleks midagi. Ja see konkurss, ma ei tea sellest suurt midagi. Selleks, et vastata, peaks ma kõigepealt eeltööd tegema."

On's ta lugu "Genius" kuulnud? „Ma ei tahaks sellele vastata… Ma ei ütle teile, et ma ei tea, mis lugu see on. Ma lihtsalt ei tahaks kommenteerida," vihjab vana Rannap, et ta pole asjadega sügavuti kursis. 

Reinul on tõesti ka loominguliselt pinevad ja kiired ajad. Detsembris tuuritas ta koos tšellokvartetiga C-Jami ja saatest "Eesti otsib superstaari" tuntuks saanud Kristjan Kannukesega ning peagi esineb Jazzkaarel teosega "Concerto in Rock", mis on instrumentaalkontserdi vormis kirjutatud teos. Ikevald ise viibis veel nädala keskpaiku Kreekas laulukirjutajate kursustel. 

Loe kõiki Kroonika uudiseid digiajakirjast SIIT või telli paberväljaanne SIIT!

Jaga
Kommentaarid