Pinginaabrite vahetus Riigikogu liikmete seas pole esmakordne nähtus. Teadaolevalt kõige värskem vahetaja on Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Maire Aunaste, kes kolis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liikmete eest ja pinginaaber Juhan Partsi kõrvalt ära eest kolmandasse ritta. Väidetavalt olid EKRE mehed Aunastele lihtsalt kogu aeg kuklasse hinganud ja... nüüd istubki Maire hoopis oma erakonnakaaslase Raivo Aegi kõrval! 

Maire enda sõnul oli põhjus teine: "Selleks, et kõigest saalis toimuvast täpselt aru saada, tuleb keskenduda. Mina istusin koos Juhan Partsiga seitsmendas pingis, mis oli täpselt EKRE meeste ees. Aga nemad räägivad nii kõva häälega ja ma kuulsin ainult seda, mitte seda, mida puldis räägiti. Mul on EKRE meestega soliidsed suhted. See oli lihtsalt minu isiklik heatahtlik soov, et paremini töös osaleda." 

Martin Helme EKREst kinnitab häid suhteid Mairega, kellega olla tore nalja visata: "Riigikogus ikka vahetatakse pinginaabreid, ega kõiges ka meie süüdi ole." 

Koolis pannakse tunnis kõvahäälse loba eest üldiselt märkusi, samas võib ekrelaste volüümikama jutu põhjuseks olla ka nende kehvem kuulmine...

Jaga
Kommentaarid