Selleks, et abikaasa Liina Kersna saadikutöö Riigikogus tõhusamalt sujuks, on Vahur Kersna otsustanud tagalat teha. "Mulle ei ole probleemiks olla koduvana," kinnitab legendaarne teleajakirjanik. "Minu jaoks on tähtis toetada Liinat tema teel." 

Kohviku aknast Kadrioru luigetiigi lähistel on näha, kuidas hakatuseks ilmub vaatevälja Vahur Kersna (54), kes kung-fu meistri osavusega žonglöörib kahe rihma otsas risti-rästi sebiva kooikerhondjega. Koerad on püsimatud, ja selleks, et nende rihmad päris sõlme ei läheks, peab olema hämmastavalt osav! Hetke pärast säravad Liina Kersna (36) ja Vahur juba kohvikulaua taga ja Eestis väga haruldased väiksed hollandi veelinnukoerad rahunevad oma peremehe ja -naise jalge kõrval maha. 

Seitse aastat ja seitse kuud Stenbocki majas peaminister Andrus Ansipi meedianõuniku, kommunikatsioonijuhi ja büroo juhatajana töötanud Liinal on täitunud aasta Riigikogus. Vahur sai sel ajal valmis põhjaliku saate Jaak Joalast, dokumenteeris Eesti tõelise märgi, koeratüdruk Lotte loo, sooritas kaheksa suurt aastavahetusintervjuud ning valmistub täna, reedel eetrisse andma kahetunnist mammutsaadet Alo Mattiisenist. Liina on võtnud Riigikogus häälekalt sõna rahvasaadikute kuluhüvitiste teemal, seisnud hea haridusmaastiku mitmekesisuse eest, tõuganud tagant lähisuhtevägivallaga seotud teemasid ja rääkinud välja riigirahastuse Pokumaale. 

Üks Liina jõulist vastukaja tekitanud artiklitest mõistis hukka Riigikogu liikmetele ette nähtud kuluhüvitiste eest autode liisimist. See langes ühte aega niinimetatud Stalnuhhini juhtumiga. Võimalik, et nende asjade koosmõjul tõmmatigi riigikogulaste autodele mõeldud hüvitise piir üheksasajalt neljasaja viiekümnele eurole... 

Sa läksid oma kolleegide rahakoti kallale. Kuivõrd sa tajud pärast seda teiste Riigikogu liikmete jäisemat suhtumist? 

Liina: Otse näkku pole keegi mulle midagi ütlema tulnud. Minu artikli mõte oli selles, et paneme kuluhüvitiste osas paika kindlad reeglid. Aga ma arvan, et otsustava tõuke hüvitise vähendamiseks andis ikkagi Stalnuhhin oma avalikkusele raskesti seeditava käitumisega. 

Sa ise sõidad Lexus NX hübriidiga. Miks just see auto?

.... 

Täispika intervjuu Vahur ja Liina Kersnaga leiad Kroonika digiajakirjast SIIT või telli paberväljaanne SIIT!

Jaga
Kommentaarid