Öeldakse, et armastus käib kõhu kaudu ja ilmselt on sellel tõepõhi all. Milliselt võiks aga mekkida üks lihtne kevadine kook, mis sobiks ühtviisi nii peolauale kui lihtsalt õhtul teleri ette maiustamiseks?
Toome teieni koogiretsepti, mille muusik Tanel Padari elukaaslane Kristel Mardisoo oma vanaemalt sai ja mis just rabarberihooajal eriti aktiivselt kasutuses on. Maitseb see küpsetis tõepoolest kõigile, kes seda mekkida saanud. "Tegu on lihtsa ja koduse plaadikoogiga. Minule meeldib see kook külmalt, kuid mõnele soojalt," räägib Kristel ja ei ole kade maitsvat retsepti Kroonikaga jagama.

Põhi:
200g võid
0,5kl suhkrut
2-3kl jahu
0,5tl soodat

Täidis:
2-3 pakki kohupiima
200gr hapukoort
5 muna
1kl suhkrut
vastavalt hooajale: vaarikaid, kirsse, rabarberit.

Lõika või kuubikuteks, lisa jahu, suhkur ja sooda. Mudi kätega läbi, kuni kaussi jääb ühtlane puru. Laota 2/3 purust küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud ahjuplaadile. Raputa peale rabarber.
Sega teises kausis kokku kolm pakki kohupiima, hapukoor, suhkur ja muna ning vala segu rabarberile. Puista peale kaneeli ning kõige peale lisa puru, mis põhjast alles jäi. Küpseta 180-200 kraadi juures 30-40 minutit. 

Jaga
Kommentaarid