Nagu mõni aeg tagasi kirjutasime, siis Arjom Savitski lahkus koos pruudiga mõneks ajaks Eestist ning sõitis paaripäevasele avastusretkele Moskvasse - täna jagas ta reisimuljeid ka Kroonikaga!

Moskva puhul panid suurused imestama. Kolme päevaga kõndisime 90 000 sammu, mis teeb keskmiselt kolm korda rohkem päevasest normist. Kõik tänavad, väljakud (Punane väljak), mäletusmärgid, purskkaevud on väga suured ja kas või Kremlile ringi peale tegemine nõuab juba piisavalt tugevaid jalgu. Samuti oli grandioosne VDNH, mis on siis vene keelest tõlgitult “Rahva majanduse saavutuste näitus”. See oli siis pikk mäletusmärkidest, väljakutest ja purskkaevudest koosnev allee, mis oli silma järgi vähemalt 5 km pikk.

Käisime ka ühes maailma suurimas mänguasjapoes - see oli ikka uskumatu! Tekkis selline lapsepõlve nostalgia! Minu ajal, kuigi olen 90ndate “kid” pole ma nii palju mänguasju ühes kohas näinud.

A photo posted by Anna (@annaleppik) on

Poes olid suured legoehitised, karussell, jalgadega mängitav klaver jne. Isegi oma lastejuuksur, kus peeglite asemel oli multikatega ekraanid ja juuksuritoolid olid kujndatud erinevateks autodeks.

Lisaks üks asi, mis pani imestama, aga samas tekitas väga turvalise tunde arvestades hetkelisi sündmusi Euroopas - suurtes kohtades on igal pool turvaväravad, metroodes ja kaubanduskeskustes.

Vaata ka Artjomi videokokkuvõtet Moskva-tripist!

Lennujaamas kontrolliti mind näiteks 4 korda enne, kui Tallinna lennule sain. Viimati käisin Moskvas 6-7 aastat tagasi ja sellega võrreldes on kõik väga muutunud. Väga läänelik/euroopalik näeb välja. Väga kihvt, soovitan!

A photo posted by Anna (@annaleppik) on

Muide - kas te Artjomi uut singlit "Xklusiivne" olete kuulnud?