Mainekas sisustusajakiri Elle Decore on Kose vallas asuva Kõue mõisa tiluleerinud üheks kõige unikaalsemaks ja originaalsemaks butiik-hotelliks üle maailma ning pilte-teksti vähemalt viie lehekülje ulatuses võib näha värskest august-september numbris!

Elle Decore kirjutab, et 13. sajandi Kõue mõisa ruumid on kõik eksootilised ja omanäolised ning meelitab vastarmunuid üle maailma enda romantilise olekuga.

Erik-Niiles Krossi abikaasa ja ühtlasi mõisa perenaine ning kunstiline juht Mary Jordan rääkis ajakirjale, et kui nad esmakordselt seda mõisat nägid, oli see täiesti laastatud ja isegi ilma katuseta. Ent seal elavad inimesed pakkusid neile huvi ja nad otsustasid mõisa enda kätesse võtta.

Üheks kunagiseks mõisaelanikuks oli maailmaavastaja Otto von Kotzebue ja mõisas on tänaseni säilinud palju tema isiklikke asju, sh kaardid, päevikud ja illustratsioonid. Otto seiklejahinge silmas pidades on lähtutud ka sviitide disainimisel ning Mary Jordan püüab tema värvikat iseloomu nõnda edasi kanda.

Seetõttu pakub iga sviit justkui omaette rännakut uude ja huvitavasse maailma ning nende disainimisel on maailmarändurile kohaselt arvestatud maailma eri paikadega, alates Aafrikaga ja lõpetades Jaapaniga.

Muide, piltide autoriks on Eesti tunnustatud fotograaf Toomas Volkmann!

Vaata ajakirjas figureerivaid pilte galeriist!