„Mulle öeldi pidevalt, et olen nii loll, et mul ei maksaks koolis edasi käia, ja eks seetõttu ma seda kooli ka ei lõpetanud. Samas – ma tahan, et minu lapsed teeksid kõik oma vead ise ega õpiks minu kogemustest,“ ütleb rahva lemmik Kristjan Jõekalda, kelle noorim poeg läks tänavu 1. klassi.

1. septembril alustas Eestis kooliteed 15 457 last. Aabitsa sai pidulikult kätte ka peaminister Taavi Rõivase ja laulja Luisa Värgi tütar Miina Rihanna, kes läks Rocca al Mare erakooli. Tema elu tähtis hetk pöördus avalikuks diskussiooniks – justkui vanemad ei võiks järgida oma lapse vaba tahet ja lubada tal õppida seal, kus ta soovib. Rahvamees Kristjan Jõekalda (44) poeg Robert alustas haridusteed kodu lähedal koolis Püünsis. „Pere mõtleb ikka lapsele, mitte oma ametile. Eks tulevik näitab, mis inimeseks nad kasvavad. Vanemale on oluline, et laps oleks rõõmus ja õnnelik,“ räägib Kristjan.

Loe Kristjani avameelset intevjuud tema kooliajast ja laste kasvatamispõhimõtetest värskest Kroonika digiajakirjast digi.kroonika.ee!

Digiajakirja lugemisel kasuta perepaketi võimalust! Perepakett annab Sulle ja veel neljale pereliikmele ligipääsu Eesti suurematele nädala- ja päevalehtedele ning ajakirja sisule (sh Delfi tasulisele sisule). Iga pereliige saab valida endale huvipakkuvamad väljaanded ja lugeda neid igas kohas, igast seadmest. Perepaketist saad lähemalt lugeda perepakett.ee!

Paberkandjal Kroonika leiad aga ikka ja alati siit - ajakirjad24.ee/kroonika.