Eile toimus San Sebastiani filmifestivalil „Teesklejate” pidulik esilinastus, mille vastu oli kohalikel väga elav huvi - eesti keel polnud sel festivalil veel iial kõlanud ja nii oli filmi uudistama tulnud täismaja.

„Saal oli tõepoolest väljamüüdud ning publiku ovatsioonid kestsid filmi järel pikalt. Publik tajus filmi ja teksti hästi ning pärast peetud küsimus-vastus vooru ei tahtnud kuidagi lõppeda,” vahendas filmiprodutsent Riina Sildos otse sündmuskohalt.

Esimene tagasiside tuli ka festival valikukomiteelt, kes tõdes, et tänavune uute režissööride võistlusprogramm on kõigi aegade üks tugevamaid. Pärast esilinastust ja vestlust publikuga astusid peakangelased meedia valgusvihku ning on jaganud kogu pärastlõuna ja õhtupooliku intervjuusid.

Ühtlasi tuli just äsja ametlik kinnitus, et „Teesklejad” on valitud Leedu kevadise filmifestivali „Kino Pavasaris” ametlikku võistlusprogrammi.

Psühholoogiline põnevik "Teesklejad" räägib loo paarist, kes alustab pealtnäha süütut rollimängu, mis viib neid aga hävingu äärele. Filmi režissöör on Vallo Toomla, üks peaosatäitjaid Mirtel Pohla ja produtsent Riina Sildos. Eestis esilinastub psühholoogiline põnevik 6. oktoobril.