Meisterdamine ja voolimine on mõnus ühine tegevus sisustamaks pikki pimedaid sügis- ja talveõhtuid koos laste ja pereliikmetega. Ka poeletid jätkavad selles valdkonnas üllatamist, näiteks saab nüüd ise meisterdada päris oma Lotte koos kõigi tema sõprade ja pereliikmetega!

Voolimisteemade ja materjalide valikul on oluline arvestada lapse vanusega. Kõige pisemad tahavad materjaliga iseäranis põhjalikult tutvuda: vajutada, muljuda ja näpistada, suruda materjali sisse auke ja jäljendeid ning voolida ümaraid ja piklikke kujutisi.

Nelja- ja viieaastased oskavad aga juba tajuda proportsioone ning ühendada kergemaid vorme, laovad iseseisvalt üksteise peale kujundeid, mis on enamasti selgelt äratuntavad. Koolieelikud keskenduvad viimistlemisele, osade sidumisele ja tulemuse kaunistamisele. Lisaks jagavad nad ka oma keerulisemale loomingule lahkesti selgitusi, teades juba täpselt, mille nad valmis voolinud on.

Lapse huvi võtta ette voolimistöö on märksa suurem, kui selle tulemusena valmib juba tuttav ja teada lemmiktegelane. Eesti laste rõõmuks tulid hiljuti müüki nii Rahva Raamatu kui Apollo raamatukauplustesse, suurematesse jaekettidesse ning spetsiaalpoodidesse kodumaise koeratüdruku Lotte ja teiste Leiutajateküla tegelaste voolimise komplektid.

Komplektid sobivad lapsele, sõltumata tema vanusest. Kui väiksemad lapsed saavad  rullida ja voolida lihtsamaid osasid ning lapsevanem võtab keerukamate detailide valmistamise enda kanda, siis suuremate laste puhul jääb lapsevanemale vaid nõuandev roll. Tulemusena valmib lapse lemmiktegelane, kellega saab mängida, riiuleid kaunistada või sõpru ja vanavanemaid üllatada.

Meisterdamiskomplekti pakendites on olemas kõik vajalik Lotte, Alberti, Bruno või nende pereliikmete valmistamiseks: õiges koguses ja värvides voolimisvahad, vurrud, vuntsid ja kleepsudega silmad, tööriistad ning üksikasjalik pilt-juhend.

Kasutatud on uudset voolimismassi, mis võrreldes seni levinutega on kergem, elastsem ning mõnusalt siidiselt sileda pinnaga. Sellest on lihtne voolida ka väikseid detaile, lisaks paisub uudne vaha kuivades ja parandab seega väiksemad voolimisvead. Küpsetamist voolimismass ei vaja ning kõvastub õhu käes 24 tunniga, jättes värvid püsivalt kirkaks ja säilitades valmis töö kas või igavesti. Kui aga tekib soov kogu tööga uuesti alustada, saab vaha taaskasutada, lisades sellele tilga vett. Et voolimismass säiliks pehme ja sellega saaks kergesti iga päev voolida, võib alati pärast mängimist vaha hermeetiliselt topsi sulgeda ja hoiustada jahedas. Lisaks kõigele muule ei ole antud vaha toksiline ning on erinevalt paljudest teistest voolimisvahadest allergeenide- ja gluteenivaba.

Toote ja pakendi disain on valminud koostöös Eesti Joonisfilmi ning Heiki Ernitsa ja Janno Põldmaga. Rõõmus koeratüdruk Lotte ja teised Leiutajateküla tegelased on olnud Eesti laste lemmikuteks juba ligi 16 aastat. Erinevalt paljudest välismaistest karakteritest on Lotte vägivallatu tegelaskuju ning tema lõbusad ja õpetlikud ettevõtmised saanud lastele toredaks eeskujuks, kellega samastuda.

Kui lastevanemate mureks on järjest väiksemate laste liigne hõivatus nutiseadmetega ja vähene käeline tegevus, siis ühine lemmiktegelaste meisterdamine on just sobiv tegevus selle probleemi vähendamiseks. Tänu soodsale hinnale on meisterdamiskomplekt sobiv jõulukingitus kas või tervele lasteaiarühmale.