Tallinna Kunstihoones toimus neljapäeval, 3. novembril maitse- ja meelerännak, kus sobitati kokku Hennessy X.O konjaki ja tippkokk Orm Oja loodud menüü seitse maitsenooti.

ASi Prike juhatuse esimees Lauri Põldemaa sõnul algas koostöö maailma kuulsaima konjakitootjaga 25 aastat tagasi. „Kui tollal ei olnud siin sellest kaubamärgist keegi kuulnud, siis tänaseks on pika ja kuulsusrikka ajalooga Hennessyst kujunenud hinnatuim konjak Eestis."

Hennessy X.O maitserännakut austas oma kohalviibimisega Hennessy kaubamärgi saadik Guillaume de Guitaut.

Konjaki tootmine on äärmiselt pikk ja peen protsess. Hennessy X.O on kokku segatud enam kui sajast eri vanusega konjakist, mis on tammevaatides laagerdunud 12–30 aastat.

„Juba 145 aastat on Hennessy X.O olnud kvaliteedi mõõdupuuks ja traditsioonilise konjaki sümboliks,“ ütles Guillaume de Guitaut. „Selle konjaki keerukad maitsed erutavad meeli ja pakuvad ainulaadseid kogemusi. See on alati väga individuaalne elamus, olenedes iga inimese maitsemeelest, kogemusest ja kujutlusvõimest.“

NOA Peakoka Poole chef Orm Oja sai ülesandeks koostada seitsekäiguline menüü, mille maitsed, aroomid, helid ja serveerimine aitaksid tabada Hennessy X.O konjaki erinevaid nüansse.

Hennessy X.O maitsenoodid ning suupisted ja meelelised elamused:

  • magusad noodid – kõrvitsamakroon kanamaksapateega
  • kuumus – konjakiaroom kuivjääga
  • vürtsikad varjundid – tšilline oakreem viinamarjalehes
  • voolavad leegid – suitsused broilerisüdamed
  • šokolaadiunelm – põdrasammal šokolaadi ja karamelliseeritud maapähklitega
  • puidune prõksatus – tammeoks vanilliaroomiga
  • püsiv kaja – vedelas lämmastikus valmistatud eukalüptijäätis plaksuva suhkruga

Maitserännaku taustal on Tallinna Kunstihoones rahvusvaheline näitus "Südamepekslemine", mille kuraatoriks on Kestutis Kuizinas.

Jaga
Kommentaarid