Hea küll, rinnaimplantaatide paigaldamine ei ole samaväärne maniküüris käimisega, kuid tuleb nentida, et enam kui viiskümmend aastat pärast selle protseduuri leiutamist on rinnasuurendusoperatsioon muutunud üheks populaarseimaks, kui mitte kõige populaarsemaks ilukirurgia protseduuriks kaasaja maailmas. Tänaseks on see juba üldiselt aktsepteeritud norm meie kultuuriruumis ja ühiskonnas – sellest on saanud argine protseduur.

Esimesed rinnaimplantaadid paigaldati 1962. aastal, pelgalt kolm aastat pärast armastatud ja anatoomiliselt võimatu Barbie nuku ilmaletulekut. Üheksakümnendatel oli väike periood, mil see protseduur minetas populaarsust, kuna üks implantaadi-tegija kasutas tervistkahjustavat silikooni, kuid need ajad on möödas ning tänase päeva seisuga ja tänu karmidele normidele, mida erinevate riikide tervisejärelevalveorganisatsioonid ilutööstusele seavad, võib rinnasuurendusoperatsiooni lugeda vägagi ohutuks ilukirurgiliseks operatsiooniks.

Igaühel on vabadus valida

Veel hiljuti olid “uued rinnad” aga peaaegu ainult rikaste ja kuulsate, eliidi pärusmaa, kuna neid operatsioone tehti vähem ning need olid oluliselt kallimad. Tingituna aga tänapäeva meediafookusest esteetilisele ilule ning aina kasvavast nõudlusest on see protseduur saanud mitte ainult palju kättesaadavamaks, aga ka sotsiaalselt täiesti aktsepteeritud nähtuseks, mille tulemusena laseb läänemaailmas omale rinnaimplantaadid paigaldada sadu tuhandeid naisi.

Näib, et mida aeg edasi, seda tavapärasemaks see protseduur muutub ning kaugel ei ole ka aeg, kui “uued tissid” on sama tavapärane kui “uued kulmud”.

Osalt on põhjus kindlasti ühiskonna küpsemaks saamisel ja üldise tolerantsi kasvul – feminism ei tähenda enam pelgalt sugudevahelist võrdõiguslikkust, vaid ka anatoomilist enesemääramise õigust, ehk lihtsamalt öeldes – vabadust olla ilma hukkamõistu või halvakspanuta täpselt selline, nagu sa olla soovid. Tähendagu see siis ilukirurgiat, gei olemist, väljakutsuvat riietust või mõne subkultuuri trendide avalikku järgimist – peamine on, et inimene tunneks end oma kehas hästi ja oleks seeläbi vaba elama täisväärtuslikku elu.

Populaarsuse kasv ja hüpe arengus

Teisalt on populaarsuse kasvule kahtlemata kaasa aidanud selle võrdlemisi kalli ja eksklusiivse protseduuri kättesaadavamaks muutumine – tänapäeval ei ole vaja maksta kvaliteetse rinnasuurendusoperatsiooni eest tuhandeid eurosid kohe ja korraga – isegi meil Eestis pakub Tallinnas tegutsev The Health Clinic erinevaid makselahendusi ja järelmaksuvõimalusi neile, kes küll soovivad protseduuri, kuid ei saa korraga teha niivõrd suurt väljaminekut.

Populaarsuse kasvus mängivad rolli ka paljud lisandväärtused, mis rinnasuurendusoperatsiooniga lisaks esteetilistele hüvedele kaasnevad – alates märgatavalt kasvanud enesehinnangust ja -kindlusest kuni seksuaalelu kvaliteedi tõusuni.

Üllatav on aga see, et arvestades rinnasuurendusoperatsiooni populaarsuse pidevat kasvu, pole selles tööstuses aastakümneid suuremaid uuendusi olnud. Alles viimasel ajal on toimunud suur edasiminek, kus turule on tulnud B-Lite implantaadid, mille olulisim hüve on kuni 30% kergem kaal – teadupärast on suure büsti suurim miinus lisakaal ning sellest tulenevad selja- ja kaelavaevused. Uued, kuni kolmandiku võrra kergemad B-Lite implantaadid on selle mure aga sisuliselt eemaldanud.

Tallinnas pakub tasuta konsultatsiooni thehealthclinic.eu