„Lapsi ei peaks vati sees hoidma. Teatud kukkumistes saavad nad tugevaks, iseseisvaks, muutuvad empaatiliseks,“ ütleb näitlejanna Rita Rätsepp. Tema on oma lapsed sellest mõttest lähtudes üles kasvatanud.

Rita Rätsepp (54) mängib ülimenukas seriaalis „Pilvede all“, mis sel nädalal jõudis 200. osani, üht värvikaimat ja keerukaimat karakterit Sirje Jakobsoni, kolme tütre ema. Paljud vaatajad peavad teda ehedaks bitch’iks ja rongaemaks, kuid Rita ütleb, et see, kes püüab Sirjet mõista, võib näha, et ta on tark ja aus naine. Rita tütar Anna-Mariita Mattiisen (29) lausub: „Sirje on kuri, ülbe ja vastik, minu ema aga armastab kogu maailma.“

Su tütar Anna-Mariita ütles, et oled Sirjest totaalselt erinev – armastav ja hooliv. Mida sa ise arvad, missugune ema sa oled?

Kui Mariita sündis, olin 25aastane ja aasta oli 1987. Olen kasvatanud kõiki oma kolme last täpselt selle järgi, mis minu hinges on, südamehääle ja kõhutunde järgi. Iga laps vajab isesugust lähenemist. Lapsel on vaja aega omaetteolemiseks, koosolemise aega perega ja kummagi vanema tähelepanu. Olen aastatega õppinud ja koos lastega kasvanud, ja kui minust sai psühholoog, siis katsetasin teatud õpetusi ka oma laste peal. Nemad viskasid nalja: ahah, kas me oleme katsejänesed? Mariita on mulle naerdes öelnud, et kui ta saab kunagi emaks, toob ta lapsed mulle kasvatada – see tulevat mul nii hästi välja! See on suurim kompliment, mida üks ema võib saada.

Jaga
Kommentaarid