Londonis tippkokaks tõusnud tallinlane, seal koos tuntud briti telekoka Gordon Ramsay`ga töötanud ja eduka restorani käivitanud Andrei Lesment meenutab, kuidas tema elu ühel sumedal suveõhtul pea peale pöördus ja ta suurlinna kõige karmimas vanglas lõpetas.

„Olin ühel õhtul koduteel, rääkisin parasjagu telefonitsi kellegagi juttu, kui mind äkki tõugati selja tagant tugevalt nii, et telefon kukkus käest maha. Samal ajal jooksis teine inimene mu eest läbi, haaras telefoni ja pani jooksu. Seal lähedal oli islamiusuliste pühakoda ja selle ees väike väljak – see kõik juhtus kuskil viieminutilise jalutuskäigu kaugusel minu elamisest. Nägin, et see, kes telefoni maast haaras, ühines ühe seltskonnaga pühakoja juures. Läksin nende mustanahaliste inimeste juurde, nad olid kuskil 20ndates eluaastates noormehed, ja ütlesin, et kuulge poisid, te tõukasite mind ja võtsite telefoni ära – ma kutsun nüüd politsei ja nemad hakkavad teiega asju ajama! Ja mis ma sealt vastuseks sain? Kui sa helistad politseisse, siis me pussitame sind!

Ma vihastasin selle peale. Ilmselt. Sest alates sealtmaalt ma enam asjade kulgu nii hästi ei mäleta. Adrenaliin tegi oma töö. Ma ei õigusta oma tegu, sest loomulikult ei teinud ma midagi head. Seda kõike rääkis mulle juba hiljem minu naine – et ma tulin koju, riietusin sportlikult, avasin oma tööriistakasti, võtsin sealt kaks haamrit, riputasin need vööle ja läksin tagasi sinna, kus ma enda röövijaid viimati nägin…“

Loe haaravat intervjuud Andrei Lesmentiga Kroonika digiajakirjast!

Jaga
Kommentaarid