„Ärakukkumise tegelik põhjus on see, kui ei näe oma tegevuses perspektiivi. Iseendaks ja kaineks jääda on lihtne, kui aeg-ajalt endalt küsid, kas teed seda, mida tahad. Kui nii, siis on kõik korras,“ ütleb Allan Roosileht. Mees, kes kukutas troonilt Alari Kivisaare!

Pöörastel 90ndatel olid diskorid Margus Turu, Märt Rannamäe, Alari Kivisaar ja Allan Roosileht jumalused. Ent mis sest enam… Täna on tähtsaim see, et võimsa võhmaga, suvel 40. tegutsemisaastat tähistav Allan Roosileht (57) napsas lõpuks enda põhirivaalilt Alari Kivisaarelt Eesti parima raadiosaatejuhi tiitli! „Kartsin, et ega see Alari võidumuster murdugi, aga ära jõudsin oodata,“ lausub Allan.

Alari Kivisaar on valitud 13 aastat järjest Eesti parimaks raadiosaatejuhiks. Sel kevadel tuul pöördus – troonile tõusid sina! Kuidas oled suutnud kõik need aastad leppida, et sina võib-olla seda tiitlit ei võidagi?

Oleme Alariga professionaalsed raadiosaatejuhid, aastakümneid tegevad samal alal ja ka head sõbrad. Tulen ajast, kus diskosid tegid neli poppi meest – mina, Alari, Margus Turu ja Märt Rannamäe. Ühel aastal valiti üks, teisel teine aasta DJks. Üks neljast oli ikka parem kui teine ja nii me konkurentsiga harjusime. See, et me Alariga oleme kahekesi kõrgeimale kohale kandideerima jäänud ka siis, kui kommertsraadios ja raadios üldse on tegijaid nii palju, see ise on juba märk usaldusest.

Eestis on tehtud maailmatasemel raadiot kauem kui maailmatasemel televisiooni. Tõsi, ega ma tükk aega ei olegi rahvalt tunnustust saanud. Varem oli igasugu karikaid ja vimpleid, lisaks on Star FMi hommikuprogramm super kuulatavusega, aga see auhind… Jah, ma ootasin seda väga! Oma töös ja elus on ju üht-teist õpitud, professionaalselt küpsetud, kandideeritud võrdsena võrdsete seas. Olen väga rõõmus, et Alari võidumuster korraks siiski murdus. See üllatas mind!

Sul on peagi selja taga 40 aastat tegevust diskori, melomaani ja popmuusikat hästi tundva raadiosaatejuhina. Urmas Ott ütles kord, et esimesed kaks kümnendit jooksed kuulsuse järel, teised kakskümmend põgened selle eest. Oled temaga nõus?

Mina olen oma firmamärgi – Allan Roosileht – ise ehitanud. Nagu Lego-klotse hoolikalt üksteise kõrvale sättinud. Esimesest makist ja grammofonist peale, mille isa keskkooli lõpuks mulle kinkis. Tegin sellega vahetult enne pedasse õppima asumist, 27. augustil 1977 elu esimese disko, sest vanaema juures oli suvevaheajal igav. Nägin noore mehena selles mõnusat rahateenimise võimalust. Elu läks nii, et olen olnud Eesti diskomaailma sünni juures, millest omakorda sai Eesti kommertsraadio häll.

Koos kolleegidega kasvatasime selle küpseks ilma igasuguste kaasaegsete teooriateta. Tegime seda intuitsiooni, armastuse ja kirega, alles hiljem sattusid näppu targad raamatud, kus sai läänemaailma saadete ja programmidega tutvuda. Kui nõustuksin Otiga, peaksin lammutama selle, mille olen ise loonud. Ma ei ürita sellest kuidagi vabaneda. Annaksin nii justkui hinnangu, et peaksin enda tehtut häbenema. Vastupidi – olen saatusele tänulik, et olen nii suurte murrangute juures olnud ja ise selle osaks muutunud.

Jaga
Kommentaarid