Muusikahuviline Margus Elts võitleb juba aastaid raske hulgiskleroosiga (sclerosis multiplex). Sõprade, pere ning heade inimeste abiga pääses ta ravile Moskvasse, kus tal on viimane võimalus paraneda. Tüvirakkude siirdamine on nüüd seljataga ja Marguse blogist võib lugeda rõõmunoote.

"See on kõige hullem mehele, kui sa ei suuda hoolitseda oma naise ning tütre eest. Sa tundud kasutu inimesena. See tekitab sisemuses halbu tundeid," rääkis Margus Elts saates Ringvaade, kelle haigusega võitlemiseks käivitasid sõbrad kampaania "Aitame Margust". Selle eesmärk oli aidata mees autoloogse vereloome tüvirakkude siirdamise protseduurile ja raviks vajalik summa 50 000 eurot koguti kokku rekordilise 2 nädalaga.

"Eile oli see päev, kus süstiti tagasi minu head rakud," rõõmustab Margus enda blogis. "Algas see väikese ettevalmistava osaga, kus mulle pandi külge südameaparaat, vererõhumõõtja ja näpuotsa veel üks vidin. Pandi tööle ka hapnikumaks, et oleks mida hingata. 

"Kui see oli tehtud, siis tuli mees, kes hakkas mulle verd tagasi toimetama. Ta seletas ilusti kiiresti ära, mis saama hakkab, erinevad tunded ja nii edasi. Kui see tehtud, saabusid minu külmutatud rakud, mis kohapeal üles soojendati ja süstlasse imeti."

Ela kaasa ja loe Marguse uuest sünnipäevast juba edasi SIIT!

Jaga
Kommentaarid