Elephants From Neptune’i ninamees Robert Linna (33) võtab oma aastast poega Albertit kasvatades šnitti ema Reet Linnalt ja isa Ivo Linnalt. Ta leiab, et kasvatuse alus on vabadus, usaldus ja oskus õppida oma lapselt.

Kuidas on isaks saamine sind muutnud?

See on väga suur muutus olnud. Kui tuli uudis, et meid saab olema mitu, käivitus minus ürgne instinkt, et pean hoolitsema oma pereliikmete eest ja neid kaitsma. Muidugi mõtlesin ka sellele, kui palju mul tuleb tööd teha, et tagada perele materiaalne kindlustunne, et lapsel oleks mugav ja turvaline kodu. Teise asjana kargas pähe küsimus: mis on siiani kõige tähtsamad asjad, mida olen oma elus õppinud? Meelde tulid lõputud lollused, mida olen korda saatnud. (Naerab.)

Positiivne on, et see mõjutas minu elustiili. Enam seda tihti ei juhtu, et kammime poistega kusagil öö läbi. Mul on ülihea meel, et olen ööelust ja pidutsemisest välja murdnud ja mõnes mõttes küpsemaks saanud. Sellevõrra suudan rohkem keskenduda muusikale, hoian oma tervist ja raha kokku. Õppisin ka paremini oma aega kasutama. Võtan nendest hetkedest, kui olen bändiga koos, palju rohkem, kui ma seda varem suutsin. Isaks saamine mõjutas ka minu suhtumist enda muusikasse. Nüüd tundub, et see, mida olen bändiga teinud või mis ma teen edaspidi, omab palju suuremat tähendust kui varem.

Muidugi on mõned hetked isana stressirohked ja siis ikka mõtlen: ah, tahaks praegu kuskil laval olla ja ennast välja elada! Teisalt, kui sõidame bändiga minema ja ma tean, et ei saa mitu päeva või nädalat oma perega koos olla, siis tahaks lihtsalt kodus olla. Tunded on seinast seina.

Jaga
Kommentaarid