Nädalavahetuseti viskame pilgu Kroonika kullafondi ja meenutame läbi aegade ilusamaid ja säravamaid staaride pulmi!

23. september 2016 | Pulmad Toscana taeva all

Hea meel on jagada üht tõesti südamest kaasa rõõmustama panevat uudist. Pärast üheksat aastat kooselu abiellus lauljapaar Tanja Mihhailova (33) ja Mikk Saar (35). Eesti poisi ja vene tüdruku pulmapidu leidis pruudi valikul aset romantilises mõisas Itaalias.

Palju õnne! Aega võttis, aga asja sai, kauaoodatud abieluettepanek Mikult tuli – kui pidulikult, millal ja kus mees selle sulle esitas?

Me kihlusime üle aasta tagasi minu sünnipäeval meile naljakas ja tähtsas kohas. Ettepanek ei olnud ülepea romantiline, kuid täpselt väga meielik. Väikse vimkaga.

Tagasipilk algusesse – mis on teile tutvumishetkest enim meelde jäänud? Kuis mäletate oma kokkusaamise lugu? Et faktiliselt õige olla: kui kaua olete koos olnud?
Oleme koos olnud juba üheksa aastat. Alguses tundsime teineteist ikka tööalaselt, mängisime koos paaris muusikalis. Mõlemal oli oma elu ja väljaspool lava me eriti kokku ei puutunud. Mingi aeg sattusime ühe mänedžmendi alla, kus sai rohkem koos aega veedetud ja kontserte antud. Ja siin me oleme!

Mida head Swingersi-kolleegide Birgit ja Indrek Sarrapi pühitsetud pulmadest Taimaal ning Mihkel ja Polina Mattiseni omast Indoneesias üle võtsite ja mida targu teisiti tegite?
Mihkli pulmas me ei käinud. Birgiti ja Indreku pulm oli üliilus ja romantiline. Kuid me väga ei mõelnud, mida üle võtta, pigem tegime täpselt nii nagu ise tahtsime.

Kaua parimat paika otsisite, valisite? Milliste looduskaunite panoraamide vahel veel kaalusite?
Vaatasin internetis üle kolmesaja koha, tegin ikka põhjaliku uuringu. Otsisime kohta, kus ei oleks ümber naabreid ning kus oleksid imelised Toscana vaated. Valituks sai imeilus mõisake The Lazy Olive ehk Podere Finerri. Naljakas on see, et sinna tahtsime minna puhkama juba kuus aastat tagasi ja kui nüüd otsisime internetis pulmadeks õiget kohta, siis iga kord võrdlesime neid The Lazy Olive’iga. Oleme väga õnnelikud, et tegime õige valiku!

Pulmakombestikus – mida võtsite teha eesti, vene ja itaalia tavade järgi?
Ei jälginud palju traditsioone. Jagasime mõned ametid, mängisime paar mängu ja mängisime ka pärja maha. Kõik väiksed detailid – nimesildid, kavad, kaardid – tegin, joonistasin, kleepisin ise.

Millistest pulmadest unistasid sa lapsepõlves Kohtla-Järvel? Milline oli plikast peast külalisena käidud esimene mulje pulmapeost?
Ausalt öeldes ma ei ole kunagi unistanud pulmadest ega kujutanud end ette valges kleidis. Ja kui olen pulmades käinud, siis ei ole kunagi mõelnud, et kuidas mina teen ja kus kohas pulmi pean ja mida selga panen. Esimene pulm, mida külastasin, oli üllatuspulm. Et külalised tulid grilliõhtule ja mingi aeg tuli pidulikult riietatud pruutpaar ja oligi meile üllatus. Külalisena olen elus käinud ainult neljas pulmas, esinejana palju rohkem.

Mis läks nüüd su oma pulmas nagu soovisid, mis kujunes teisiti?
Me soovisime, et pulmad oleksid nii stressivabad kui võimalik. Et kohal poleks ühtegi võõrast inimest. Kõik, õhtujuhist muusikuteni olid meie sõbrad. Et pulmad poleks väga ametlikud ja kõik tunneksid ennast nii vabalt kui saab. Ja kõik see meil õnnestus sada protsenti. Ma ei muudaks mitte ühtegi hetke.

Kes olid pulmakülalisteks?
Kohal olid vanemad, õed-vennad, mõned sugulased, mõned bändikaaslased ja mõned lähedased sõbrad. Oleks tahtnud kutsuda rohkem inimesi, kuid paraku valitud mõis oli piiratud kohtade arvuga.

Sinu vanemad Kohtla-Järvelt, õde oma perega Iirimaalt olid ka kohal sinu rõõmu tunnistamas? Kui hästi olete oma perekonnad pannud omavahel põimuma?
Meie pered saavad ilusti omavahel suhelda. Õde räägib ilusti eesti keelt ja Miku vanemad oskavad vene keelt, nii et suhtlemisega probleemi ei olnud.

Milline nägi välja pulmapäev? Kui vara pidite tõusma? Mis vajas veel toimetamist?
Pulmapäev oli stressivaba, väike närv muidugi oli ikka sees. Hommikul saime veel basseini ääres vedeleda ja suhelda sõpradega. Siis läksime mõlemad sättima. Minu sõbranna Margit Merirand-Sarapuu tegi mulle soengu, ma tegin ise endale meigi, siis panime riidesse ja oligi valmis.

Milliseid ootamatusi tõi peopäev, millega polnud võib-olla ette arvestanud?
Ainuke asi, millega me ei olnud arvestanud, oli see, et keset pidu hakkas vihma sadama. Tseremoonia ja pildistamine sai ilusti tehtud ja nii kui külalised istusid lauda, hakkas taevast vihma tulema. Ja see soe Itaalia vihm andis nii palju juurde! Kõik olid õnnelikud nagu lapsed! Kuna pidu oli väljas ja katuse all, siis ei seganud vihm ühtegi tegevust – kõik mängud said mängitud, tantsud tantsitud ja laulud lauldud.

Milline oli peo meelelahutuslik pool?
Kuna kohal olid meie sõbrad muusikud, siis bändidest meil puudust ei tulnud. Etteasted olid väiksemad ja suuremad ja kokku astus üles neli bändi ja isegi Miku isa Jaan Saar esitas meile väga ilusa laulu. Üks üllatus oli ka: kõik mehed valmistasid ette šõu etteaste, mida esitati vihma käes ja see oli lihtsalt vapustav!

Milline nägi välja pulmapeo ametlik osa? Kes aitas organiseerimisel või viis kohapeal tegevusi läbi?
Paari pani meid Miku parim sõber Rain Kurg, mis oli eriti liigutav, kuna ta tunneb meid mõlemaid ja tänu sellele tema sõnad olidki väga siirad. Õhtujuhiks oli Miku matkakaaslane Andres Karu, kes on meie arvates Eesti üks parimaid pulmaisasid. Fotograafiks oli minu lemmik Stina Kase. Ja peo organiseerimisega aitasid väga palju kaasa Antti Sõber ja Villiko Kruuse. Suur tänu neile selle eest!

Mis jäi kõige eredamalt peost meelde, näiteks kas külalised saatsid midagi naljakat korda või juhtus veel põnevaid seiku, millest ka aastate pärast räägitakse?
Eks igale inimesele jäävad erinevad asjad meelde. Ma arvan, et meie pulm oli mõnusalt vaba ja lihtne. Koht oli üliilus, toit oli väga maitsev, seltskond oli lihtsalt super, tantsiti ja lauldi hommikuni. See oli lihtsalt võrratu päev!

Kelle valisite oma pulmarõivaid disainima?
Kleidi autoriks on Karolin Kuusik. Eks mul mingid mõtted olid endal ka: tahtsin, et kleit ei oleks väga ümber, et ma saaksin istuda, astuda, tantsida ja mis kõige olulisem – nautida maitsvat sööki ja head veini. Tahtsin tunda ennast nii mugavalt kui võimalik. Ja nii see suurepärane koostöö nägigi välja. Suur tänu, Karolin! Tundsin ennast ilusana ja mugavalt.
Miku riided ostsime poest ja vesti õmbles minu armas õmbleja Silvi. Kingad olid Dune London poest.

Millisel hetkel pulmapäeval liigutuspisar silma tuli?
No neid liigutavaid hetki oli liiga palju, pidin kogu aeg oma meiki kohendama.

On su nimi nüüd passi järgi Tatjana Saar?

Passi järgi olen Tatjana Mihhailova-Saar. Esinen endiselt Tanja nime all.

Itaaliast koduteel tegite vahemaandumise Prahas… Lihtsalt mesinädala jätkuks, või juba taas töine peatus?
Kuna tulime autoga, siis see andis vabaduse liikuda, kuhu tahame. Tegimegi paaripäevase peatuse Praha vanalinnas. Aga lava ootab... Juba reedest saab meid kuulda-näha erinevates Eesti kohtades.

Kas Nõmme kodu renoveerides on sisse seatud ka juba lastetuba?
Last ma veel ei oota ja seega lapsetuba ka veel ei ole.

Jaga
Kommentaarid