Eesti üks parimaid feng shui asjatundjaid Siret Seeder hindab Anne Veski, Vahur Kersna, Getter Jaani ja teiste armastatud eestlaste kööke.

Siret (50) sõnab, et uutes kortermajades elavad inimesed kurdavad, et maksavad elukoha eest suurt raha, kuid mõne aja pärast perekond laguneb. Nii juhtuvat seetõttu, et kinnisvaraarendajad planeerivad ruume valesti – inimesed on seal pidevalt ärritunud ja närvilised. „Söögitegemine on in-tegevus, kõige rahulikum tegevus, meditatsioon, aga köögid on kujundatud nii, et tule- ja veeelemendid ehk kraanikauss ja pliit on liiga lähestikku, suured aknad pole kaetud ja nende vastas on tihti uks. Seega, energia voolab kodust välja,“ räägib Siret. „Seda kõike on võimalik parandada. Suurteks abilisteks on kõrged taimed aknalaual, kergseinad, sirmid, kardinad, rippuvad kristallid, vitraažid, puidust lõikelauad ja isegi puuviljakorvid.“

1. Alatähtsustatud kodusüda. „Värvigamma on õige, kuid hoolimata sellest see köök ei toida inimest. Köök on selles peres alatähtsustatud. Mitte miski ei toeta siin söögiisu. Toit on energiast tühi ja ei toida tervist absoluutselt. Laud küll kutsub sööma ja toolid on väga ilusad, aga pange tähele, isegi laua peal on tähtsamad pliiatsid kui see, et seal oleks puuviljakauss. Võib-olla see inimene ise on nii võimas ja suudab oma mõttega oma elus palju muuta ja teha. Võib-olla on ta selline, et suudab ka kirvest hea supi keeta!

Silma torkab ka, et pliit ja valamu on lähestikku, mis ei ole üldse hea. Ka köögi langevad seinad ei tee head, sest need nurgad ründavad inimest. Samuti on siin palju katmata aknaid… Selles kodus ei ole lihtne leida oma turvatunnet. Pererahvas on oma jõu käest andnud.“

2. Eestlastele tüüpiline köök. „See on eestlastele hästi omane stiil, kuidas kujundada kööki. Need köögikapid on väga populaarsed. Varem tehti kohutavalt palju kapipinda, aga tegelikult paljud kapid on seest täiesti tühjad.

Mis siin kohe silma jääb, on klaasist söögilaud. See ei tohi olla klaasist! Klaaslaud on efektne, kuid see ei sobi kööki, sest laseb kogu söögi hea energia minema. See ei mõju ainevahetusele hästi, vaid kogu toit jääb nii-öelda puusa peale. Juhul kui siiski on klaaslaud muretsetud, tuleks see laudlinaga kinni katta. Selles köögis on puidust köögikappide ja klaaslaua vahel vastasseis. Köögimööbel kutsub sööma, laud ütleb – ära söö!

3. Feng shui järgi hinne viis. „Kus siin alles aetakse söögiisu peale! See on perekonna köök, kus pole kujundamisega üle pingutatud, kuid samas on siin kõik head elemendid olemas. Isegi roheline värv! Söögilaud ühendab perekonda ja sõpru ja kutsub sööki nautima. Pliit ja vesi on teine-teisest täiesti eraldi, mis on väga õige. Erilist tähelepanu väärivad riiulid, kus demonstreeritakse kollektsiooni, ja riiulid on erakordselt korras! 

Kelle kodudest feng sui asjatundja rääkis? Kas Jaagup Kreemi, Anne Veski, Anneli Lahe, Getter Jaani, Maikeni, Vahur Kersna või Kati Tootsi köögist? Uudista värsket Kodu-eri numbrit ja saad teada!

Jaga
Kommentaarid