Koos oma dirigendist kaksikõe Anu Taliga Põhjamaade Sümfooniaorkestri ellu kutsunud ja edukalt Eesti muusikat maailma viinud Kadri Tali seisab eraelus uue raja alguses – hiljuti lahutasid Kadri ja Martin Lehtonen Soomes oma abielu.

Tuntud muusikamänedžer Kadri Tali (45) ja tema soomlasest eksabikaasa, ettevõtja Martin Lehtonen (39) püüdsid oma abielu tagasi rööbastele seada enam kui aasta. Kui Eestis peavad abikaasad esitama lahutusavalduse perekonnaseisuametile tingimata koos ja kinnitama lahutuse lõplikuks vormistamiseks seda soovi samuti koos pärast kuu aega kestnud järelemõtlemist, siis Soomes on kaasadele ette nähtud mõtlemisaeg oluliselt pikem – kuus kuud. Kui enne poolt aastat ei saagi lahutuspabereid allkirjastada, siis järgneva poole aasta jooksul peab otsuse, kas lahutada või mitte, siiski langetama.

Peaaegu aasta järelemõtlemisaega kahe väikese poja vanemate ellu kahjuks positiivset pööret ei toonud. Praegu Helsingis elavate eksabikaasade lahutusprotsessi pikendasid väidetavalt vaidlused varajagamise ümber. Kas Talile ja Lehtonenile kuulub ka Soomes ühisomandina või kummalegi eraldi kinnisvara, pole teada, kuid siinmail on Kadri ja Martin hoolimata varajagamisega seotud kõlakatest siiski siiani Tallinna lähistele soetatud palkeramu ühisomanikud.

Nii nagu kaksikutest Anu ja Kadri töine elu kulgeb suuresti unisoonis – kas või Põhjamaade Sümfooniaorkestri asju ajades –, näikse neil enam-vähem sarnases rütmis kulgevat ka eraelus. Dirigent Anu Tali, kes abiellus Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Aguriga kolm sügist tagasi, tunnistas eelmise aasta suvel, et käimas on nende lahutusprotsess. „Kui mul oli rumalust Hendrik Aguriga abielluda, siis on mul julgust seda ka tunnistada, et oleme lahus,“ teatas Anu siis Kroonikale.

Jaga
Kommentaarid