Euroopa riigijuhtide visiidid Eestisse said eelnevalt perfektse peenhäälestuse. 

Nii näiteks väisasid enne Angela Merkeli saabumist Eestit ametnikud Saksamaalt, et tutvuda interjööridega, kus Merkel siin viibib – et riigijuht saaks valida õiget tooni kostüümid, mis ei sulanduks interjööri ega jätaks teda varju!

Eesti on olnud tänavu Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik ja selle käigus võõrustanud sadu kõrgeid külalisi eesotsas selliste riigijuhtidega nagu Angela Merkel, Emmanuel Macron, Theresa May jt. Pealinlastele jagus sellega seoses ühtaegu nii ummikuid kui ka elevust, kui sarmikas Prantsusmaa riigipea otsustas koos oma kaaskonnaga Euroopa Liidu tippkohtumisele Kultuurikatlasse jalutada läbi vanalinna.

Eesti-poolsetel korraldajatel tuli detailideni kõigeks valmistuda. Köögipoolelt meenutas see rockstaari ülesastumist laulukaare all, ainult selle vahega, et neid „rockstaare“, Euroopa Liidu riigijuhte on kokku kakskümmend kaheksa!

Välisministeeriumi riiklik protokolli osakond on üks tiime, kes teiste seas seisis korralduse taga. Näiteks esitlesid nad sakslastele enne Merkeli visiiti Kultuurikatla ruume, et liidukantsleri stilistid saaksid talle sobivat tooni kostüümid valida.

Jaga
Kommentaarid