Kuus aastat tagasi lõpetas Anita Smirnova Tallinna Humanitaargümnaasiumi ja läks aastaks Hiina mandariini keelt õppima. Otsusest sai alguse seiklus, mis on lennutanud Anita näitlejakarjääri Hiina filmi- ja seriaaliilma tulipunkti.

Anita Smirnova (25) on eksootilise välimusega. Korea juured tulevad emapoolsest suguvõsast, slaavi omad isalt. Kui vaja, saab Anita kehastada asiaati, puhtas vene keeles rääkides lööb välja aga tema slaavi veri. Ise peab ta ennast eestlaseks ja on uhke oma juurte üle.

Viimased kuus aastat on Anita elanud Hiinas ja ehitanud üles uskumatu näitlejakarjääri. Aastaga õppis noor naine Shanghais selgeks kohaliku keele ja suhtleb täna vabalt eesti, vene, inglise, mandariini ja prantsuse keeles. Kodumaal käib Anita kaks korda aastas, korra suvel ja teise jõulude ajal, et veeta aega oma perega.

„Sel aastal oli mul koju tulles kohver otsast lõpuni perele kingitusi täis, tundsin ennast nagu jõuluvana,“ viskab Anita nalja.

Teekond teisele planeedile

Öeldakse, et igas sadamas on vähemalt üks eestlane, nii ka Hiinas. Anita armastus Hiina vastu sai alguse seitsmeteistaastaselt, kui ta perega Põhja-Hiinas puhkamas käis. Keel, kultuur ja inimesed – kõik oli justkui teisel planeedil.

Anitale tundus juba siis, et ta tahab tagasi. Kaks aastat hiljem, pärast keskkooli lõppu sündiski otsustas minna Shanghaisse keelt õppima. Ema oli alguses selle vastu, et lasta tütar täiesti üksi võõrasse keskkonda, aga muutis täielikult meelt, kui tütrel esimest korda külas käis – kohapeal selgus, et tal läheb seal hästi.

Jaga
Kommentaarid