„Meie ühiskonnas on suhtumine, et sa pead kogu aeg hästi palju tööd tegema ja kui ei tee, siis saad elult vastu vahtimist,“ sõnab lauljatar Iiris Vesik. Ta sai Londonis karmi elukooli.

Iiris Vesik (26) läks neli aastat tagasi Londonisse, et täiendada end muusika alal Londoni Ülikoolis Goldsmiths’is. Tollal oli Iris enda sõnul introvertne ja pelglik neiu. London viis ta kokku võhivõõraste inimestega, sundis suhtlema ja ellu jääma. Iiris lõpetas kooli aasta tagasi ning jagab end nüüd Londoni ja Eesti vahel. Sünnimaal hoiab teda konkurss „Eesti Laul“, kus ta koos oma hea sõbra Ago Teppandiga osaleb.

Londonis ootab Iirist aga elukaaslane, koolivend, kellega ta on juba pikemat aega suhtes olnud. Sa tegid oma introvertsusest hoolimata otsuse minna õppima sulle tundmatusse linna.

/../

Mida sa oma Londoni kogemusest oled muusikaks kirjutanud?
Uue materjali võtmesõnad on armastus, vabadus ja iseenese jumalikkuse leidmine. Lugu „Drugs and Money“ on minu kõige madalamas punktis kirjutatud. Elasin koos viie inimesega, kelle eluviise ja sõltuvusi ma kartsin. Loo põhimõte on, et kõik võib olla narkootikum, isegi suhe. Põgeneme iseenda eest nii, et oleme suhtes koos retsilt palju ja retsilt tihedalt, sidudes oma elu nii, et sa ei saa üldse üksi olla või töötada. Kõik see on asendustegevus selleks, et millegi eest põgeneda. Nägin seda enda ümber ja see ajas mind hulluks. „Stranger“ räägib sellest, et inimestele ei tohi hinnanguid anda, sest kõike, mida sa kardad teistes, kardad sa tegelikult endas.

Jaga
Kommentaarid