Parlamendisaadik Liina Kersnal (38) ja teleajakirjanik Vahur Kersnal (56) on traditsioon oma kõrvutiseisvaid sünnipäevi (3. ja 4. aprillil) tähistada kuskil meeldejäävalt erilises ümbruses. Sel aastal täitus ühtlasi Vahuri unistus külastada maailma üht kaunimat linna Montreux’d Šveitsis Genfi järve ääres – just seal salvestas tema lemmikbänd Queen oma kuus viimast plaati ja sellest linnast sai rockitäht Freddie Mercury teine kodu tema viimasel elukümnendil.

„Mõtlesin, et löön kaks kärbest ühe hoobiga,“ räägib Vahur (pildil koos Liinaga Queeni Mountain stuudio-muuseumis). „Ütlesin kuu aega tagasi ETVs, et mul on kange tahtmine teha Mercury`st ja tema saatusest läbi enda kui pikaaegse fänni üks saade. Zansibaril (Freddie Mercury sünnikoht – toim.) ma juba käisin, nüüd võiks veel väisata Montreux`d. Ja et ma olen valmis ostma ise lennukipiletid ning maksma hotellid, tahaks saada vaid kaamerat ja pärast montaaži. Aga... see mõte valgus solinal alla külmadelt kividelt.“

Kuna ETV-d jättis saate idee külmaks, sündis ülevaade Vahuri unistuste käigust hoopis Delfis. „Rääkisin enne minekut peatoimetaja Urmo Soonvaldiga ja tema kleepis hoobilt. Aga sellest sai küll üsna teistsugune asi, kui ma oleks teles tahtnud teha, sest ega iPhone pole mingi tõsiseltvõetav teletehnika ja kuigi Liina tegi minu hinnangul väga head tööd, pole temagi elukutseline teleoperaator,“ tunnistab Kersna.

Kevad on käes ja televisioonid suiguvad varsti suveunne. Millised on Kersna plaanid? „Pakkusin ETV-le välja veel üsna mitu ideed, mõned jäid veel varuks,“ seletab Vahur. „Ma ikka pean vist midagi aeg-ajalt ekraanil susserdama. Sest nagu ma nina õue pistan, krahmab keegi jälle varrukast kinni: „Kersna, sa ei tohi alla anda, sa pead midagi tegema, muidu ei ole telekast enam miskit vaadata!“ Noh, see viimane on muidugi ilmselge liialdus, aga ei saa ka öelda, et ma madalatel pööretel tuksudes niisama päevast päeva aknast välja vahin. Mul on kahe raamatu eeltöö lõpetamisel ja ma hirmsasti tahaks neid kirjutama hakata!”

Miks ETV Mercury-saate ideest ei innustunud? „Meil oli tõesti töine vestlus Vahuriga tema tulevikuplaanide teemal ja mitu uut saadet, mille ideed on väga uhked, lähevad tegemisse veel sel aastal,“ ütles ERRi elamussaadete peatoimetaja Karmel Killandi kolmapäeval. „Vahur on nutikas ja tänapäeval saab saateid teha ka telefoniga. Need lõigud Freddie Mercury´ga seotud paikadest on eetris täna „Ringvaates“.“

Jaga
Kommentaarid