Ta armus juba teismelisena oma kaugesse sugulasse

Aastal 1957 kirjutas Time, et prints Philip kohtus Elizabethiga juba lapseeas, nad on omavahel kauges suguluses. (Neil on samad vana-vana-vanemad, kuninganna Victoria ja prints Albert.) Elizabeth oli juba 13-aastaselt printsist võlutud. Ta ei armunud kunagi kellessegi teise, kuigi nooruseas oli naisel ka teisi suhteid. Nende armastus on kestnud läbi aegade, 2007. aastal sai Elizabethist esimene Briti monarh, kes tähistas teemantpulma. Tänaseks on paar koos olnud üle 70 aasta.

Elizabethi vanaema ei kiitnud ühte pulmakingitust heaks

Oma valitsusajal on kuninganna saanud väga palju erinevaid kinke – jaaguarid, laiskloomad, vahtrapuud ja isegi seitse kilo krevette. Aga üks 1947. aastal Elizabethile ja Philipile kingitud pulmakink pani vanaema muretsema. BBC korrespondent kirjutas toona, et kuninganna Mary (Elizabethi vanaema) ei kiitnud heaks Mahtma Gandi kingitust. Tuli välja, et Mary pidas Gandi poolt kingitud pitsriiet niudevööks, kuigi tegu oli süütu katteriidega kandiku jaoks.

Kuningannal on olnud mitmeid hüüdnimesid

Ajal mil valitsev monarh oli veel printsess Elizabeth, kutsuti teda lähedaste poolt "Lilibetks". Prints Philip kutsus kuulduste järgi oma abikaasat veidra hüüdnimega "Cabbage" (kapsas- toim.). Lapselaps George kutsub oma vanavanaema "Gan-Ganiks". Kuninganna täisnimi on Elizabeth Alexandra Mary.

Kuninganna isa asus troonile pärast skandaali

Elizabethi isa, kuningas George VI, asus troonile pärast seda, kui tema vanem vend, kuningas Edward VIII, loobus troonist, et abielluda Wallis Simpsoniga. See oli skandaalne, kuna Simpson oli paari kohtumisel endiselt abielus oma eelmise abikaasaga. See tõi kaasa ühe suurima kriisi kuningliku perekonna ajaloos.

Kuninganna Elizabeth ei ole oma valitsusajal andunud mitte ühtegi intervjuud

Kuninganna ei ole kunagi andnud pressile intervjuud. Teda on kutsutud ja "vaikivaks kuningannaks", kuna ta on läbi kogu oma trooniloleku aja vältinud intervjuude andmist. Seda peetakse ka üheks põhjuseks, miks daam rahva seas nõnda populaarne on, ta ei ole kunagi endast midagi rääkinud ja tema ümber hõljub saladuseloor.

Kuulujuttude järgi oli kuningannal armuke

Netflixi sari "The Crown" keskendub kuninganna Elizabethi eraelu dramatiseerimisele, kuid tõele au andes on sarjas ajaloolistesse faktidesse vaba suhtumine. Sarjas väideti, et kuningannal oli afäär oma lapsepõlvesõbraga. On tõsi, et lord Porchester oli Elizabethi lähedane sõber, aga afääri kahe vahel ei kinnita miski. Siiski kõlakad, et lord on prints Andrew bioloogiline isa, ringlevad tänapäevani.