Kuid kokkutulnuid ootas veel üks magus üllatus: Mart Sander küsis, kas äkki tahetakse lisaks Eesti vanimale filmile näha ka uusimat filmi – tema uut lühimängufilmi „Tegelikult“? Nii sai publik ühe filmi asemel osaks kahest ning pooljuhuslikult toimuski filmi „Tegelikult“ Tallinna esilinastus.

Õuduslugu „Tegelikult“ valmis Mart Sanderil Balti Filmi- ja Meediakooli magistritööna sel kevadel ning esilinastus Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalil HÕFF. Mart Sanderi Facebooki lehelt võib pidevalt näha, et filmil läheb väga hästi – vaid kuu pärast Eesti esilinastust on see valitud juba mitmele rahvusvahelisele festivalile.

„Eile saabus teade, et oleme vastu võetud Berliini ARFF Filmifestivalile; täna aga, et oleme ECA – European Cinema Awards – poolfinalistid,“ kommenteerib Sander. „Pakkusin filmi paljudele festivalidele ning siiani on kõik selle vastu võtnud. Enamus festivale informeerivad meid oma otsusest alles suve jooksul, nii et loodetavasti jõuab filmike paljude riikide ekraanidele. Kui hästi läheb, ehk kukub ka mõni preemia.“

Filmis mängivad peaosi seriaalist „Litsid“ tuttavad Jekaterina Novosjolova ning Toomas Kolk.

Sander ise plaanib 25-minutilise filmi kasvatada teleseriaaliks, mille tööpealkiri on „Lood kõverpeeglist“ ning kus igal nädalal näeb kahte-kolme lühikest õuduslugu. Läbirääkimised käivad Kanal 2 ja Eesti Filmiinstituudiga. Kuid esialgu tunnistab ta, et on praegu ametis seriaali „Litsid“ teise hooaja ettevalmistustöödega. „Kirjutan stsenaariumi ja loodan väga, et hakkame suve lõpus ka filmima,“ ütleb ta. „Merle Palmiste võit – parima naisnäitleja tiitel Kroonika Meelelahutusauhindade Galal – näitas, et oleme ikkagi jõudnud rahva teadvusse ning võib-olla isegi südametesse“.