Saad paremini hingata. Vahekorras olemine toimib kui looduslik allergiaravim ehk see võitleb näiteks heinapalaviku ja astma vastu.

Näed noorem välja. Šotimaal asuv kuninglik Edinburghi haigla tegi uuringu, milles osales 3500 inimest vanusevahemikus 18 kuni 102 eluaastat. Teadlased leidsid, et hea seksielu vähendab stressi, suurendab rahulolutunnet ja laseb inimestel paremini magada. Seetõttu näevad inimesed paremad välja ja elavad kauem.

Võitleb haigustega. Kui seksid üks-kaks korda nädalas, siis toodab keha 30% enam antikehasid, mis parandab immuunsüsteemi. Teadlased on lisaks leidnud, et aktiivse seksieluga inimestel on väiksem tõenäosus haigestuda vähki ja südamehaigustusse. Mida parem on immuunsüsteem, seda vähem haigestud ka külmetushaigustesse.

Põletab kaloreid. Räägitakse, et kui umbes 68-kilogrammine inimene seksib 20 minutit, kaotab ta 96 kilokalorit. See tähendab, et kui jood õhtul näiteks klaasi veini, siis 20-minutiline vahekord põletab joodud kalorid ära.

Vähendab valu. Uuringud väidavad, et sagedasti seksivatel naistel esineb vähem päevade ajal krampidest tulenevat valu. Lisaks aitab see liigesepõletiku, migreeni ja muude probleemide vastu.

Kui seksid sageli, elad kauem. Walesis tehtud pikaajaline uuring vaatles seost suremuse ja seksuaalse aktiivsuse vahel. Teadlased avastasid, et meestel, kes seksisid nädalas korra või rohkem, oli poole väiksem risk surra, kui nendel meestel, kes vähem kui korra kuus. Uuringus võeti arvesse ka inimeste vanust, klassikuuluvust ja tubakasõltuvust. Ikka selgus, et mida rohkem keegi seksis, seda parem see talle oli.

Tekib suurem rahulolutunne. Ameerikas tehti uuring, milles osales rohkem kui 1800 inimest. Selgus, et tihe seksimine vabastas rohkem oksütotsiini ja endorfiine. Niisiis tunnevad sageli vahekorras olevad inimesed suuremat rahuolutunnet ja magavad paremini.

Allikas: Reader's Digest