Tuuli andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et nende iraanlastest sõbrad Fatemeh ja Mojtaba, kellega nad Iraanis pikemalt koos olid ja saadet tegid, tulevad elus esimest korda välismaale – Eestisse!

Tuuli küsis oma Eesti sõpradelt, mida nad soovitaksid iraanlastele näidata, mispeale vallandus soovitustelaviin. Selgus, et peagi saabuvatel reisisellidel on tänu Tuuli pere saatele „Meie aasta Iraanis“ tekkinud lausa kohalik fänniklubi. Tuuli poetas vihjeks, et Fatemeh ja Mojtaba pole näinud naislauljat, bikiinides päevitajaid-ujujaid, Iraanis pole ööklubisid, nad pole kunagi proovinud alkoholi. Nad pole ka suitsetanud ega kirikus käinud – saunast rääkimata.

„See on ebareaalne, et nad lõpuks päriselt tulevad,“ seletab Tuuli. „Meil läks neli kuud aega, et nende viisad korda saada. Sealne väljareisimise kord on võrdeline Nõukogude Liiduga. Raha väärtus on madal ja reisilubade väljastamine keeruline. Nende võimud helistasid meile korduvalt ja uurisid, kas ikka oleme nõus külalisi vastu võtma ja nende eest hoolitsema.“

Külalised jäävad Tuuli ja Arboga juuni lõpuni. Plaanis on ka väike ringreis Euroopas, mille kohta ütleb Tuuli, et minnakse nii kaugele, kui auto viib ja tuul kannab! Plaanis on veel saun, raba, marjulkäik ja talgud ehk heinategu ja puude lõhkumine.

Viimane saade sarjast „Meie aasta Iraanis“ on eetris pühapäeval ja Tuuli rõõmustab, et seda saavad nad vaadata juba koos oma sõpradega Iraanist!