Oma õigel sünnipäeval ehk 21.aprillil eelistab kuninganna hoida omaette ning tähistada pereringis, ent iga juunikuu teisel laupäeval (tänavu on selleks 9.juuni ehk täna!) sõidab ta kaarikus Windsori lossist Buckinghami paleesse ning terve ülejäänud kuninglik perekond ilmub koos temaga palee rõdule rahvast tervitama.

Aga miks pidada kaht sünnipäeva? Väga inglaslikul kombel on põhjuseks ilm — suvi on Suurbritannias ainus mõeldav aeg välitingimustes peetavaks paraadiks. Ja see traditsioon on juba väga vana, ulatudes suisa 1748.aastasse, mil toonane kuningas George II, kelle tegelik sünnipäev oli hoopis oktoobris, ühendas enda pidustused iga-aastase suvise sõjaväeparaadiga. Sellest ajast ongi valitseval monarhil õigus pidada oma ametlikku sünnipäeva suvel, hoolimata tegelikust sünnikuupäevast.

Kui prints Charles troonile tõuseb, jätkub tõenäoliselt sama traditsioon, kuna Charles on sündinud novembris, mis on Inglismaal igasugusteks paraadideks õudseim aeg. Kui aastate pärast saab kuningaks aga William, siis temale kahe sünnipäeva pidamise luksust ei laiene — tema õige hällipäev on 22.juuni.