2012. aastal pildistasid kõmufotograafid puhkusel viibivat Cambridge’i hertsoginnat ilma rinnahoidjata, kasutades selleks võimsaid objektiive. Pildid avaldati Prantsusmaa ajakirjas Closer, kuninglik paar andis ajakirja nende avaldamise eest kohtusse, kus neile mõisteti 105 000 eurot valuraha.

Catherine ja William sõnasid, et nad ei olnud kõmufotograafide kohalolekust teadlikud ja pildid tehti salaja. Nüüd üritavad ajakirja advokaadid summat tunduvalt väiksemaks kaubelda, kasutades kohtus asitõendina Sussexi hertsoginna Meghani minevikus tehtud seksikat reklaami.

Ajakirja advokaadid väidavad, et sellise suure summa nõudmine on "silmakirjalik", kui teised kuningliku perekonna liikmed "on rahul seksikate fotodega".

Otsuse edasi kaebamist põhjendati sellega, et kohtuotsus on Prantsusmaa seadustega kooskõlas, kuid väljanõutav summa on tugevalt liialdatud.

Inimese eraelu puutumatuse rikkumise eest määratakse Prantsusmaal üsna väikseid trahve, tihti alla 100 euro.

Advokaadid kavatsevad kohtus näidata Meghan Markle’i reklaami "Grillimine pole kunagi nii kuum olnud". Selle eesmärgiks on tõestada, et kuningliku perekonna liikmed on ka varem vabatahtlikult paljastavate piltide tarvis poseerinud.

Kohtusse tuuakse ka Meghani topless fotod, mis palee sõnul tehti ilma naise teadmata. Internetis vabalt levivad fotod poolalasti Meghanist tehti enne naise kuningliku perekonnaga liitumist.