Ilusa kogemuse nimel

Et esimene kord ei tuleks kiirustades ega oleks selline poolkogematasündmus, tuleks eelnevalt veidikene ajusid ragistada. Süütus ei ole mingi mõttetu koorem, millest vabaneda tasuks, veel vähem tasub selliste karmide otsuste korral pooljuhuslike inimeste kasuks otsustada.

Inimest tuleb usaldada, tema suhtes igati kindel olla. Ilusa kogemuse nimel tuleks läbi mõelda ka kõik võimalikud tagajärjed: arvestada juba ette, et kaitsevahendid oleks käepärast ja et ümbruskond oleks sobilik ja turvaline, et soovimatud külalised kimbutama ei pääseks. Kui kõik meetmed on kasutusele võetud, võib rahuliku meelega teineteisele pühenduda. Ning unustada ei tohiks ka seda, et asjaga peavad päri olema mõlemad: kellegi survel ei tohiks nii suuri otsuseid vastu võtta.

Kummitama kogu eluks

Kõigi valede otsuste ning tegude tulemusena võib tütarlaps või isegi noormees end ühel hetkel avastada olukorrast, kus ta tegelikult mingi hinna eest olla ei tahaks. Vägistamised ja pealesurutud vahekorrad ei ole pelgalt müüdid: nendest kuuleme harva, kuna enamasti keegi vägistajat üles ei anna. Põhiliselt kardetakse nii häbi kui ka asja kordumist. Suuremal osal juhtudest on vägistajaks inimene, keda teame ja usaldame, seetõttu ei ole hirm kunagi põhjendamatu.

Vägistamine pole kaugeltki ainuke faktor, mille suhtes tasub silmad lahti hoida - ka liigne alkoholipruukimine võib tuua ebameeldivaid üllatusi, kui ärkad hommikul mõne võõra või siis tuttava kõrval, kes pole sugugi see õige. Seetõttu tuleks alkoholi tarbida äärmise mõistlikkusega: pigem ikka vähem kui rohkem. Mälukas ei ole üldjoontes nii traumeeriv, kui vägistamine, ent ebameeldiva maigu jätab see kannataja mälusoppi sellegipoolest. Vägistamine võib seevastu saatuslikuks saada, põhjustades tõsise psüühikahäire.

Meedia mõjutused

Igal sammul vaatab meile vastu seks, seksikus ja poolalasti kehad. Kõiki tooteid müüakse seksi kaudu, sest see on kõige kindlam viis kaubast vabanemiseks - seks müüb! Kuna seks on sedavõrd moes, võib noortele tunduda, et mida varem seksiga alustada, seda parem. Kõik uuringud ja statistika näitavad, et sugueluga alustatakse tänapäeval varem kui mõned kümned aastaid tagasi. Ühest küljest ollakse küll targemad, kuid teisalt piisavalt ebaküpsed, lootes, et haigused ja soovimatu rasedus juhtuvad alati kellegi teisega. Pole liiast lõpetada vanarahvatarkusega, et üheksa korda mõõda ja üksk kord lõika.