1. Hulgi roomajaid

Kuala Lumpuri lennujaamas avastati tuntud loomasmugeldaja pagasist 95 kägistajaboad, teisi madusid ning kilpkonni. Keelatud last päädis pagasiomanikule 6-kuulise vanglakaristuse ning 51 000-dollarise trahviga.

2. Kalad seeliku all

Kummaline rapsiv heli köitis turvatöötajate tähelepanu ning Singapurist Austraaliasse suunduvat naist otsustati põhjalikumalt kontrollida. Tema seeliku alt avastati põll, mille taskutesse oli peidetud 51 elusat troopilist kala.

3. Gekod pükstes

Sipelgad aluspükstes pole midagi võrreldes sellega, mida peitis 2010. aastal ühe sakslase aluspesu. Seal olid nimelt 44 ohustatud sisalikku, keda püüti pükstesse õmmeldud salataskutes Uus-Meremaalt välja viia. Kuigi iga isendi eest võib mustal turul küsida kuni 2000 dollarit, väitis mees, et tegemist on tema isikliku kollektsiooniga.

“Barry Seal: Mees üle Ameerika"

4. Chihuahua kohvris

Väikesed koerad kuulsuste käekottides on üks kõmufotograafide lemmikuid. Märksa kaugemale läks aga üks mees, kelle pagasist paistis röntgeniaparaadi ekraanil koer. Tolliametnikud arvasid, et tegemist on mänguasjaga ning olid väga imestunud, kui koti avades leiti sealt vägagi elus neljajalgne. Mehe sõnul oli koer mõeldud kingituseks, ent nüüd paigutati loom karantiini.

5. Laip ratastoolis

Aprillis 2010 arreteeriti naine ja tema täiskasvanud tütar, kuna proovisid viia lennukipardale hiljuti lahkunud 91-aastast pereisa. Naine oli pannud surnule päikeseprillid ette ja siis ratastooli istuma. Kui pettus ilmsiks tuli, väitsid mõlemad, et nende arvates oli mees lihtsalt toolis magama jäänud.

6. Tiigrikutsu pehmete mänguloomade keskel

Augustis 2010 leidsid lennujaamatöötajad malbe kahekuuse tiigrikutsika, kes oli topitud koos mängutiigritega ülemõõdulisse reisikotti. Bangkokist Iraani suunduv reisija väitis, et ta lihtsalt kannab kellegi teise reisikotti.

“Barry Seal: Mees üle Ameerika"

7. Krokodillide rändtsirkus

Krokodillinahast kotil ning krokodillil kotis on suur, isegi väga suur erinevus. 2009. aasta lõpul arreteeriti Lõuna-Aafrikas üks Taist tulnud mees, kel oli kotis 70 elus looma. Nende seas oli kaheksa väikest krokodilli, tosinaid madusid, kilpkonn ja skorpionid, kes kõik rändasid edasi loomaaeda garantiini.

8. Ahvipaar püksisäärtes

Üks salakaubavedaja andis Los Angelese lennujaama töötajatele altkäemaksu, et need jätaks tähelepanuta tema kohvrist välja lennanud paradiisilinnu. Kuid lisaks sisaldas mehe pagas 50 orhideed ja veel kolme nailonsukkadesse peidetud lindu.

Kuid see ei ole veel kõik – mehe pükstes oli ka kääbusmarmosettide paar. Pärdikud viidi loomaaeda, ent kõik neli lindu surid.

9. Laululinnud põlvikutes

Kui tavaliselt pidid kingad palju ütlema neid kandva mehe kohta, siis seekord olid äraandjaks sokid. Linnusuled ja tiivuliste väljaheited äratasid Los Angelese lennujaamatöötajate tähelepanu ning nii leiti spetsiaalsetest sääristest mehe pükste alt tosin eksootilist laululindu. Vietnamist USAsse saabunud mees arreteeriti ning linnud saadeti garantiini.

10. Loominguline kokaiinivedu

Ühe guatemalalase pagasis tundusid esmapilgul olevat šokolaadilaastud, mis lähemal uurimisel osutusid need hoopis 118 kokaiinilaastuks koguväärtusega rohkem kui 50 000 dollarit. Trinidadist New Yorki saabunud mees oli aga üle kolme kilo mõnuainet peitnud kolme suurde lihakäntsakasse ning Guajaanast tulnud reisija rohkem kui kaheksa kilogrammi narkoainet sinepipulbri kottidesse.

Kui aga üks Kolumbiast Barcelonasse jõudnud naine andis imelikke vastuseid oma eelseisva Hispaania-reisi kohta, otsustati teda põhjalikumalt kontrollida. Armid ja verine marli rindade ümber reetsid, et rinnaimplantaadid ei sisaldanud mitte silikooni, vaid ligi 1,5 kilogrammi kokaiini.

“Barry Seal: Mees üle Ameerika"

11. Ligi 200 kilogrammi lehmaajusid

Kairo lennujaama ametnikud avastasid hulgi lehmaajusid suurtes külmakastides koos kolme Sudaanist saabunud reisijaga. Põhjus sellise kauba smugeldamiseks oli lihtne: egiptlased armastavad süüa lehmaajusid ning need on Sudaanis eriti odavad. Paraku läks kaup hävitamisele.

12. Lisapead pagasis

Miami lennujaamas avastati ühe naise pagasist üsna värske kolp koos hammaste, juuste ja nahaga. 30-aastane reisija väitis, et oli selle ostnud voodoo praktiseerimiseks Haitilt ning see kuulus originaalis umbes aasta tagasi surnud afroameeriklasele. Bostoni lennujaamas leiti aga ühe bioloogiaõpetaja kotist hülgepea, mille too oli ära lõiganud mererannalt leitud surnud hülgelt. Koolmeister kavatses pead kasutada õppevahendina tundides, ent paraku jäid nii pealuu kui hülgepea lennujaamatöötajate valdusse.

Tõsiselul põhinevale põhinevale krimipõnevikule “Barry Seal: Mees üle Ameerika” (“American Made”, 2017) saab kaasa elada juba sel laupäeval, 16. juunil kell 20.00 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja Viasat vahendusel või suuremate kaablioperaatorite Viasati filmikanalite teemapakettide