Sander kirjutas agathachristieliku krimitrilleri eelmisel aastal vaid ühe ööga. See on põnevik nagu malemäng – kus vastase järgmist käiku ette näha on suur kunst. Tegevus toimubki maletajate maailmas, kus malelaual toimuv partii varjab tegelikult süngeid saladusi. Etendus on täis ootamatuid pöördeid ja sellel on ettenägematu puänt.

"Tahtsin kirjutada midagi, millega suvetuuri teha," ütleb Sander ise. "Kui paaril eelmisel suvel tuuritasin monoetendusega ("Juhuslik nimetaja"), siis nüüd mõtlesin, et kahekesi laval olla annab võimalusi põnevamaks looks."


Koos autoriga astub lavale äsja esimese eestlasena Hollywoodis Ameerika Draamakunsti Akadeemia (AADA) lõpetanud Jõgevalt pärit Artur Rehi. Näidendi esietendus toimuski sel kevadel Ameerikas ning näitlejad esitasid seda neljas idaranniku linnas – Washingtonis, Chicagos, Lakewoodis ja New Yorkis. Põnev ja samas ka mürgiselt naljakas näidend sai väga sooja vastuvõtu osaliseks ning selle kohta avaldasid tunnustust paljud tuntud inimesed. Draamateatri Maalisaalis antakse järgmisel nädalal vaid viis etendust, seejärel toimuvad mõned etendused teistes linnades ning siis lendab Artur Rehi tagasi Hollywoodi.

Vaata Artur Rehi ja Mart Sanderi põnevaid seiklusi USAs: