Nüüd ongi hakanud taas levima järjekordsed kõlakad sellest, kuidas Pippast võib siiski leedi saada, kuna ta abikaasa James Matthewsi miljonärist isa David päris hiljuti väga väärtusliku maatüki Šoti mägismaal, millega käib kaasa Glen Affrici lordi tiitel. Ning Šotimaal rändab lordi tiitel teatavasti põlvkonnast-põlvkonda, tähendades sisuliselt, et Pippa abikaasast saab pärast isa surma samuti lord.

On see tõesti võimalik? Kuninglik ekspert Marlene Koening toob Cosmopolitani veergudel asjasse selgust. Kuigi Šotimaal on lordi tiitel päritav, tähistab see seal lihtsalt maavaldaja staatust, olles feodaalajastust pärit omanditunnus. “Lord on Šotimaal lihtsalt maaomaniku poolt iseendale omistatud tiitel, mis kirjeldab, kes elab ja töötab sellel maatükil. Šoti lordi ja Inglise lordi vahele ei tohi mingil juhul võrdusmärki tõmmata (inglise keeles tiitlid vastavalt “laird” ja “lord” toim.). Krahv, markii, hertsog, vikont ja parun on kõik monarhi poolt kingitud või päritavad tiitlid. Šoti lordi tiitlit ei saa kuninganna anda ja sellega ei käi kaasas vappi.”

On veel üks nüanss — kahjuks ei saa Pippast ka Šoti leedit, sest isegi juhul, kui ta abikaasast saab lord, kaotati Šoti lordide abikaasade leedi-tiitel juba 18.sajandil.