1. "There's Something About Mary"

Viga: Selle komöödia ühes stseenis saab Ben Stilleri tegelaskuju õngekonksu põske ning selgelt on näha, et konks paistab põsest välja, kuid järgmises stseenis pole näha ühtegi vigastust.


2. "The Aviator"

Viga: Šokolaaditükikestega küpsised tulid turule alles 1930. aastatel, kuid Martin Scorsese filmis "The Aviator" ostab Leonardo DiCaprio neid poest 1928. aastal.

3. "Django Unchained"

Viga: Django kannab päikeseprille ajal, mil neid polnud veel moe ja päikese pärast kasutuses. Päikeseprille hakati laialdaselt kasutama 60 aastat hiljem.

4. "Titanic"

Viga: Jack räägib filmis, et käis vanasti oma isaga Wisconsinis Wissota järvel kala püüdmas, kuigi selle järve moodustas veehoidla tamm 1917. aastal, aga film leiab aset 1912. aastal.

5. "Forrest Gump"

Viga: Forrest Gump saab 1975. aastal ümbriku tehnoloogiaettevõttelt Apple, kuid firma asutati aasta hiljem, 1976.

6. "Gladiator"

Viga: Filmis nimetatakse Russell Crowe'i tegelaskuju "hispaanlaseks" ("Spaniard"), kuigi seda terminit hakati kasutama alles 14. sajandil.

7. "Panic Room"

Viga: Filmis paneb Jodie Fosteri tegelaskuju propaani põlema ning põlev gaas tõuseb lae alla, kuid tegelikult on propaan õhust raskem, mistõttu põleks see hoopis põrandal.


8. "300"

Viga: Xerxese armee kasutab filmis pomme, kuid püssirohi leiutati alles 9. sajandil.

9. "Braveheart"

Viga: William Wallace elas väidetavalt 13. sajandil, kuid kilte hakati Šotimaal kandma alles 16. sajandil.

10. "Back to the Future"

Viga: Marty kasutab selle loo esitamiseks 1959. aasta ES-345 kitarri, kuigi stseen leiab aset 1955. aastal.


11. "The Book of Eli"

Viga: Denzel Washington valvab filmis Braille'i kirjas (pimedatele mõeldud kiri) piiblit. Reaalses elus on Braille'is kirjutatud raamatud palju pikemad kui tavalised, mis tähendab, et piibltõlge oleks oluliselt pikem ja mitmeosaline kui see raamat, mida Washington käes hoiab.

12. "Independence Day"

Viga: Kui Empire State Building hoone filmis tulnukalaeva rünnaku tõttu plahvatab, siis asub maja hoopis teises kohas kui reaalses elus.

13. "Halloween"

Viga: Õudusfilm leiab aset fiktiivses Illinois'i linnas, kuid mitmes stseenis on selgelt näha California autode numbrimärke ja kuigi peaks olema sügis, on puulehed väga rohelised. See on nii sellepärast, et "Halloween" filmiti hoopis suvisel ajal Californias, kuigi jäeti mulje nagu oleks tegu sügisega.

14. "The Hurt Locker"

Viga: Üks sõduritest mainib filmis YouTube'i, kuigi seda polnud filmi toimumisajal veel olemas.

15. "Indiana Jones and the Last Crusade"

Viga: Filmis on stseen, kus Indiana Jones näeb pealt, kuidas natsid põletavad raamatuid, kuid see toimus tegelikult 1933. aastal. Film leiab aset aga 1938. aastal.

16. "Malcolm X"

Viga: Kui Malcolm X-i maja hakatakse tulistama, palub ta helistada hädaabinumbril 911, kuid sellise numbrikoodiga number läks kasutusse alles kolm aastat hiljem pärast tema mõrva.


17. "The Patriot"

Viga: Roland Emmerichi üks väheseid häid filme leiab aset mitme aasta jooksul, kuid Mel Gibsoni tegelaskuju lapsed ei vanane mitte kordagi isegi mitte natuke.

18. "Public Enemies"

Viga: Nii "Pretty Boy" Floyd kui ka "Baby Face" Nelson tapetakse filmis FBI poolt enne John Dillingeri surma, kuid tegelikult tapeti mõlemad Dillingerist oluliselt hiljem.

19. "Saving Private Ryan"

Viga: Täitsa filmi lõpus toetab viga saanud kapten Miller end vastu Ural M-63 mootorratast, kuid see loodi alles 18 aastat hiljem.

20. "Troy"

Viga: Trooja vallutamist kujutavas ajaloolises seiklusfilmis kasutatakse päikesevarju, mis tuli kasutusele umbes 800 aastat hiljem.