"Põgenemisplaan 2: Hades" ei ole kiiduväärt märulifilm. Kui niisugune film televiisorist tuleks, vahetaksin ilmselt kohe kanalit, sest sedasorti märuleid on niigi palju ja ega siit suurt midagi oodata polegi – natukene peksu ja dialooge, mis püüavad olla targad ning tulemuseks on järjekordne märul, mida hiljem vaevalt mäletad.

Teine osa viib vaataja tehnoloogiliste lahendustega vanglasse, mida „häkkida“ sooviv punt lahti murda soovib, et siis vabastada omad „joped“, kes seal kinni istuvad. Nii lihtne see ongi. Film on värvilahenduste poolest kena, sest tuhmi tooniga pilt muudaks kogu atmosfääri liiga süngeks. Tegu on ikkagi meelelahutusliku märuliga, mitte tõsiselt võetava filmiga. Siiski morjendavad väriseva kaameraga jäädvustatud märulistseenid ja odavad efektid.

"Põgenemisplaan 2: Hades"

Peaosades on vanakooli superstaar Sylvester Stallone ja uuema aja staar Dave Bautista. Kahjuks jäävad mõlema mehe rollid vähemalt filmi esimses pooles kesiseks ja tekib juba hirm, et Stallone'i ei näegi rohkem kui 15 minutit. Teises pooles asi paraneb, ent Stallone´i tegelaskuju saab ka haledalt lõuga, nii et tõeline mürglimees ta järjeloos enam pole. Dave Bautista roll jääb samuti kuidagi minimaalseks.

Tõeliselt saab nautida hoopis kahe Hiina näitleja etteasteid, sest Xiaoming Huang ja Chen Tang pakuvad võitluskunstide vaatemänge ja nende ekraanikeemiat on huvitav jälgida. Nemad ongi tegelikult "Põgenemisplaan 2" staarid. Nii kui üks neist kahest Hiina näitlejast ekraanile toodi, oli ka ootusärevust rohkem – mis järgmiseks juhtub? "Põgenemisplaan 2“ tuletas meelde 90ndaid, mil tehti kõikvõimalikke märuleid, millest olid paljud omal ajal vaimustuses. Kahjuks ei saa sama öelda käesoleva filmi kohta.

Praegu on tegemisel juba ka "Põgenemisplaani" kolmas osa, mil nimeks "Escape Plan 3: Devil´s Station", kuid kas see ikka on vajalik?

"Põgenemisplaan 2: Hades"

"Põgenemisplaan 2" läheb sama teed nagu "Palgasõdurite“ ("The Expendables“) filmiseeria. Esimene oli üllatuslik, teine tehti järje pärast ja kolmas lihtsalt peab tulema. Muudmoodi poleks loogiline, sest siis saab ka kogu triloogia ühe komplektina välja anda.

Kas "PõgenemisplaanI" filmiseeria on vaatamist väärt? Kui oled nii või teisiti märulifilmide austaja, siis mine kohe kinno, aga kui mitte, siis võid ka hiljem televiisorist või videolevist vaadata ning ei juhtu midagi. Stallone'i fännid võivad siiski pettuda ja Dave Bautista austajad vaatavad pigem "Galaktika valvureid" uuesti. Häkitav vangla ja põgenemisplaan number kaks ei tööta eriti hästi, sest see kõik jätab ebavajaliku mulje.

Järgmises "Põgenemisplaanis" võiks olla rohkem möllu ja vähem juttu, et elamust tempokamaks muuta. Praegu jääb mulje, et sooviti teha linateost, mis kutsub vaatajaid rohkem Stallone'i nimega, aga film ise jääb siiski lahjaks. Äkki peaks mõne järgmise vangla rajama hoopis sügavale džunglisse ja kutsuda tagasi Schwarzeneggeri, kes muudab iga filmi alati mitmekordselt paremaks.

"Põgenemisplaan 2: Hades“ on praegu kinodes.