"Ma ei tahtnud saada ei lauljaks ega artistiks. Ma olin pigem ikka spordifänn," rääkis Esta, kelle Gunnar Loho avastas 1989. aasta Viljandi missivõistlustelt. "Tegime kultuurimajas proovi ja käisime rõdu pealt piilumas, millised tüdrukud välja näevad. Üks tüdruk pakkus huvi ja küsisin, et kas ta laulda oskab."

"Ma tegin nalja, et ma oskan laulda. Ma tahtsin lihtsalt oma silmaga näha, milline on süntesaator," rääkis Erjemin. "Hiljem, kui käisin kultuurikolledžis ühe õppejõu juures veidi laulmis õppimas, sain aru, et muusikast ei tea ma tegelikult ikka üldse midagi."
Esta abiellus peagi Gunnar Lohoga ning perre sündis kaks last. Enne 90ndate keskpaigas publikut hullutanud projekte Hovery Covery ja Estin, tiirutas Esta koos Loho ja Priit Alvrega mööda Eestimaad Arabella ansambliga.

Sajandivahetusel jõudsid meediasse Gunnari ja Esta tülid, mis päädisid lahutuse ja muusikalise koostöö lõpuga. Estin kiitis saates Loho professionaalsust, kuid tõi välja, et eraelu oli keerulisem. "Ta oskas raha teha, aga jagada ei osanud. Eks ma olin tol momendil sinisilmne. Ühel hetkel tundus mulle, et pole mõtet kannatada. Panin kolm prügikotti lasteriideid täis ning põgenesin, kui Gunnarit kodus polnud."

Gunnar Loho ei soovinud eraelu detaile meenutada, kuid rääkis, et pärast lahkuminekut tegi ta Estinile ettepaneku muusikalist koostööd jätkata. "Mina pakkusin välja, et teeme kolm aastat tööd. Sulle tuleb auto ja autojuht järele. Ma maksan üürid ja muu kinni, aga ta ei olnud nõus. Ja siis läkski nii, nagu kõik läks."

Kuula saate 6. minutist rariteetset salvestust aastast 1990., kus 17-aastane Esta esitab ansambliga Arabella lugu "Siis".