Personaaltreener ja toitumisspetsialist Erik Orgu sõnul võiks iga mees olla suuteline tegema sama palju kätekõverdusi, kui tal on vanust. Näiteks 40-aastane mees võiks jaksata vabalt teha 40 kätekõverdust. Selleks pole vaja olla sportlane, vaid tegeleda regulaarselt füüsiliselt aktiivne.

Orgu sõnul kukkusid paljud noored füüsilistel katsetel läbi, sest nad polnud end ette valmistanud. Ta lisab, et kes teeks enne katseid iga päev vähemalt 10 kätekõverdust, oleks ta ühe-kahe kuuga piisavalt heas vormis, et teha politsei eriala füüsilised katsed piisavalt edukalt ära.

Iga mees võiks olla suuteline tegema sama palju kätekõverdusi, kui tal on vanust.

Orgu lisab, et minimaalse tulemuse saavutamiseks oli antud väga palju aega. Mehe hinnangul võtab üks kätekõverdus aega kaks sekundit ehk tegelikult piisaks 36 sekundist, et sooritada 18 kätekõverdust. „Kindlasti polnud sisseastumiskatsed üleliia rasked," ütles Orgu.

Kui küsida, miks halvas vormis noored üldse läksid katsetele, pakub Orgu, et noored kipuvad oma võimeid üle hindama. „Arvatakse, et kui paar aastat tagasi käidi trennis, siis on säilinud hea füüsiline vorm," ütleb Orgu. Läbikukkumise üheks põhjuseks võib olla vähene ettevalmistus. Katseid minnakse tegema nii-öelda vanal rasva pealt.

Lisaks ütleb Orgu, et 2016. aasta uuringu kohaselt on 52% Eestis elavatest inimestest ülekaalulised. Prognoositakse, et 2026. aastal on Eestis ülekaaluga kimpus inimesi 62%.