Universal leiab, et Netta esitatud lugu "Toy" on liialt sarnane 2003. aastal avaldatud kuulsa USA rokikoosluse The White Stripes loole "Seven Nation Army".

Universal saatis loo autoritele Doron Medaliele ja Stav Begerile hoiatava kirja, kus antakse teada firma kavatusest autorite vastu kohtusse pöörduda.

Kui kohus leiab, et "Toy" näol on tegemist plagiaadiga, siis võib see Israeli loo võistluselt diskvalifitseerida, seega jääks riik ilma nii Eurovisioni võidust kui ka 2019. aasta võistluse korraldusõigusest.

Paljud inimesed on märganud sarnasusi lugude bassikäikudes, samuti loo teistes osades. Universal Musicu advokaadid leiavad, et lauludel on liialt palju sarnasusi rütmis ja harmoonias, seega käsitletakse seda plagieerimisena.

Juba märtsis kirjutas Israeli ajalehe Haaretzi ajakirjanik Ben Shalev, et laulud on väga sarnased. "Loodame, et Jack White seda laulu enne võistlust ei kuule. Ta võib selle kohtusse anda!"

Üks laulu autoritest, Doron Medalie, sõidab täna USA-sse, et kriisi lahendada. "See kiri üllatas mind, me tegeleme sellega. Ma usun, et me lahendame selle probleemi lähinädalatel."

Kuulduste järgi on plaadifirma advokaadid väga otsustuskindlad. Isegi, kui Universal ja loo autorid jõuavad kokkuleppele, et autoritasud jagatakse pooleks, siis võib EBU kaaluda loo võistluselt eemaldamist, kuna tegu pole originaalteosega.

Kuula allpool versiooni The White Stripes muusika ja Netta vokaaliga, kas tegemist on plagiaadiga?