Kuulsin paar päeva tagasi, kuidas bussis minu taga istuv tüdruk kurtis sõbrannale, et kõik teevad talle liiga, kõik on nii raske. Kordagi ei kuulnud, et ta oleks midagi ise teinud, et elu oleks parem.

Kui mälu ei peta, oli peamine mure, et tüdruk oli tööjuures lohakas ja sai pisut noomida. See pani mõtlema, et olen sarnaseid jutte ennegi kuulnud.

Kui tegid vea, siis õpi sellest. Keegi ei sünni spetsialistiks. Ära vaidle, kui targemad inimesed sind õpetavad. Kui tahad midagi osata, siis kuula, hoia silmad lahti, ole avatud. Saa aru, mis su ümber toimub.

Arvan, et peamiselt vinguvad need, kes ei viitsi oma eesmärkide nimel pingutada. Kas neil üldse on eesmärgid? Miski ei tule pingutusteta. Kui midagi soovid, siis mõtle, kuidas seda saavutada. Mida pead tegema, et jõuda soovitud tulemuseni.

Sa ise tead kõige paremini, mida kõige enam soovid. Mõtle, kas soov on teostatav. Kui on, mõtle, mida saaksid teha selleks juba täna, et asi täide viia.

Väga palju on inimeses endas kinni. Kes ei pinguta, see ei saa ka. Jah, kindlasti on ka neid, kellele naeratab õnn niisama, aga palju sa selliseid tead?