Tundmatu tüdrukuga omavahele jäädes on väga raske vestlust alustada, seda enam, kui ta on ebamaiselt kaunis tulnukas, kes vaid paariks päevaks teiselt planeedilt Londoni slummi on sattunud. Kuid sümpaatne punkarihakatis Enn (Alex Sharp) suudab oma mässumeelsuse ja punkmuusikaga köita Zani (Elle Fanning) tähelepanu ning kohaliku pungikuninganna Boadicea (Nicole Kidman) abiga korraldada väikese revolutsiooni - seda kõike armastuse nimel!

Tunnustatud ulmekirjaniku Neil Gaimani ("Ameerika jumalad", "Tähetolm") samanimelise ja ka pisut autobiograafilise jutustuse põhjal valminud "Kuidas pidudel tüdrukutega rääkida" viib vaataja 1977. aasta Londoni halva kuulsusega rajooni Croydonisse.

USA režissööri John Cameron Mitchelli ("Shortbus", "Jäneseurg") köitis kirjaniku noorusaeg punkarina ning pungilik ellusuhtumine on tema arvates praegugi väga ajakohane. "See on punkari ja tulnuka armulugu, kultuuride ja subkultuuride kohtumine. Nii tulnukad kui ka punkarid olid 1970. aastate Croydonis ühiskonna jaoks heidikud." Gaimani sõnul alustas ta jutustuse kirjutamist mõeldes teismeliste poiste ja tüdrukute vahel olevale lõhele: "Tüdrukud oleks vabalt võinud olla teiselt planeedilt - nad olid sedavõrd kätte- ja arusaamatud."

Filmi peaosas on USAs lapsnäitleja staatusest arvestatavaks näitlejannaks kasvanud Elle Fanning, kes võtete ajal oli 17-aastane ja avastas pungimaailma oma tegelasele kohase siirusega. Londoni noormeest Ennu kehastava teatrinäitleja Alex Sharpi jaoks oli tegu filmidebüüdiga. Mõlemad noored hindasid koostööd filmis pungiema kehastanud Nicole Kidmaniga, kes mängis Mitchelli käe all juba teist korda. Kidmani sõnul esindas tema tegelaskuju Boadicea selle ajastu anarhiat. Tal aitasid rolli sujuvalt sisse minna korduvalt Oscariga pärjatud kunstniku Sandy Powelli loodud fantaasiaküllased kostüümid.

"Kuidas pidudel tüdrukutega rääkida" jõuab kinodesse 6. juulil.