Uudo selgitas Õhtulehele, et ta kirjeldas emale kaitseväes tehtud süütut nalja, millest muretseval lapsevanemal aga hoopis teine mulje jäi.

Skandaali juureks osutunud nali tulenes Uudo sõnul väikesest sõnamängust: väljendi "lubage lahkuda" kasutamise järel pandi ta matile ja saadeti õue kui siit ilmast lahkunu. Laulja kinnitas, et väljaviimise hetkel ta alasti kohe kindlasti polnud.

"Kahju on ainult sellest, et selline asi sattus järsku lehte ning kaitsevägi pani kohe inimesed asja uurima," muretses ta.

Reedel Kroonikas ilmunud artiklis rääkis Uudo Sepa ema: "Uudot alandati. Kui ta ütles: "Palun luba lahkuda!", siis vastati, et lahkuvad ainult surnud. "Tuleb öelda, et palun lubage minna." Siis pidi Uudo end alasti võtma ja teised poisid kandsid teda kätel. Ta pandi lumele ja poisid lõid kulpi ning ütlesid, et sa oled nüüd surnud. Selline asi juhtus kahel korral."

Kaitseväe peastaabi esindaja Igor Ljapin teatas, et ajakirjanduses avaldatud kaitseväes toimunud võimaliku määrustevälise tegevuse uurimiseks andis kaitseväe juhataja kindral Riho Terras kaitseväe peainspektorile kolonel Mirko Arroküllile korralduse läbi viia erakorraline järelevalvemenetlus.